Avusturya’da Sosyal Yardım Dolandırıcılığına Karşı Mücadele Görev Gücü (SOLBE) tarafından geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada 25,5 milyon euroluk haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. 

Araştırmada toplam 4 bin 700 kişinin tespit edildiği bu kişilerden 1250’siini Avusturyalı, 3394’ünün ise yabancı uyruklu olduğu belirtildi.

2018’de kurulan SOLBE, bu başarısını Maliye İdaresi ve birçok ortak kurumla sağlanan sıkı iş birliği ile sağlandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner, bu dolandırıcılık operasyonunun, devletin sağladığı yardımların kötüye kullanımını engellemeye yönelik kararlı adımların bir göstergesi olduğunu belirtti. Karner, “Vergi mükelleflerinin parasıyla dikkatli hareket etmeli ve kötüye kullanımı engellemeliyiz” dedi. 

Bulgaristan-Türkiye sınırında 5 milyon euroluk altın ele geçirildi Bulgaristan-Türkiye sınırında 5 milyon euroluk altın ele geçirildi

Maliye Bakanı Magnus Brunner ise, sosyal yardımların zor durumdaki insanlara destek olması gerektiğini vurgulayarak, toplumun sırtından yasa dışı kazanç elde edenlere karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini ifade etti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi