Avusturya’da cep telefonu operatörlerinin faturaya yansıttığı servis ücretlerinin geri alınmasına olanak sağlayan önemli bir adım atıldı.  2011’den bu yana kesilen ücretler 455 euroya kadar geri alınabilecek.

Avusturya’da görülen bir davada, cep telefonu operatörlerinin 2011'den bu yana uyguladığı yıllık 25 ila 35 euro arasındaki servis ücretlerinin geri alınabileceği kararı alındı.  Finanz.at’nin haberine göre, kullanıcılar bu ücretleri geri almak için yasal yollara başvurabilir ve toplamda 455 euroya kadar geri ödeme alabilecek.

Hukuk uzmanlarına göre, telefon operatörleri gönüllü olarak bu ücreti geri ödemeyeceği için, her kullanıcının bireysel olarak dava açması gerekiyor.

Avusturya'daki cep telefonu sağlayıcıları hizmet ücretlerini tarifelerinden kaldırdı. Bunun yerine yeni müşteriler için temel ücret artırıldı. Ancak mevcut müşterilerden genellikle yılda 25 ile 35 euro arasında ücret kesilmekte. Tüketici Bilgilendirme Derneği'ne (VKI) göre buna izin verilmemesi gerekiyor.

Avusturya’da Cuma namazı sonrası sel mağdurları için yardım toplanacak Avusturya’da Cuma namazı sonrası sel mağdurları için yardım toplanacak

Viyanalı avukat Matthias Strohmayer, özel olarak oluşturulmuş servicepauschale.at web sitesi aracılığıyla vatandaşların taleplerinin incelenmesine olanak sağlıyor.  

Strohmayer dava açmadan önce ilk etapta cep telefonu operatöründen mahkemeye gitmeden ödeme yapılmasını talep edildiğini belirtti. Avukata göre şu ana kadar 200'den fazla vakada hizmet ücreti geri alındı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi