Viyana’da 20 Temmuz günü Rehnbahnweg'de 18 yaşındaki Enes Erbaşı'ya, yüzleri maskeli yedi kişilik bir grup saldırdı. Bir önceki gün ise Onur Börekçi (20), demir çubuklu, bıçaklı saldırıya uğradı. Başkentte yaşanan bu saldırılar endişe yarattı.

Sabah Gazetesi’nde yer alan Fatih Yılmaz imzalı habere göre 20 Temmuz günü akşam saatlerinde marketten çıktığı sırada telefonu çalan Enes Erbaşı yanına yanaşan bir grubun saldırısına uğradı. Gazeteye olanları anlatan Erbaşı, "Türkçe konuşuyordum. Yanıma yaklaşan siyah giyimli, yüzleri maskeli 7 kişi, söylediklerimi tekrar ediyordu. Kötü niyeti sezince uzaklaşmaya çalıştım. Peşimden gelip demir çubukla kafama vurdular. Görgü tanıkları yardıma koştu" dedi.

‘Bir anda 18 kişi oldular’
Aynı hafta Perşembe akşamı çalıştığı kuaförden çıkıp evine gitmekte olan Onur ise metroya bineceği sırada dört kişilik bir grubun yanına yanaşarak ‘Türk olup olmadığını sorduğunu belirtti. Onur yaşadıklarını “Evet, dediğim anda bana saldırdılar. Karşılık verdim. Kısa sürede 18 kişi oldular. Kafama bıçak darbesi aldım. Demir çubukla da vurdular" şeklinde anlattı.

Büyükelçi devreye girdi
Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, saldırı hakkında bilgi sahibi olur olmaz gençlerle iletişime geçti. Sorumluların mutlaka yakalanmasını talep eden Ceyhun, Enes Erbaşı ve Onur Börekçi'yi büyükelçiliğe davet etti. Enes ve Onur, "Tüm süreçte büyükelçimiz bizi yalnız bırakmadı. Teşekkür ederiz" dedi. Avusturya basını ise son günlerde Suriyeliler, Çeçenler ve Türkler arasında gerginliğin tırmandığını yazdı.
©Sonhaber.eu

Almanya’dan Türkiye’ye giden tırda 184 bin euroluk nakit ele geçirildi Almanya’dan Türkiye’ye giden tırda 184 bin euroluk nakit ele geçirildi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş