Staj veya iş başvurusu yaparken ayrımcılığa uğradığı için gerekli kurumlara şikayet eden gençlerin sayısında artış yaşanıyor.

İnsan Hakları Koleji son dönemde alınan iki dosya kararı üzerine yaptığı açıklamada gençler arasında ayrımcılığa uğrayanların sayısının arttığına dikkat çekti.

Açıklamaya konu olan olaylardan bir tanesinde bir öğrenci staj yeri için yaptığı başvuruda diğeri ise ek iş başvurusunda ayrımcılığa uğradı. Her iki davada da Kolej işverenlerin haksız olduğuna karar verdi. Bu yıl içinde kolej tarafından bakılan şikayet başvurularının dördünde ayrımcılık yapıldığına karar verilmişti.

Bakılan son iki dosyanın birindeki olay şöyle cereyan ediyor: İran kökenli bir genç kız, ek iş olarak bir motelin garson ilanına başvuru yapıyor. İlk başvurusu kabul edilmeyen genç ilanın açık olduğunu görerek iki hafta sonra aynı iş için, sarışın bir kız fotosu ve Hollandalı bir isim kullanarak yeniden başvuruyor. Dosyadan anlaşıldığı üzere genç kız ikinci başvurusuna yanıt alıyor ve işveren kızı görüşmeye davet ediyor.

İkinci dosya ise Afganistan kökenli staj yeri için başvuru yapan bir gence ait. Yine bu olayda da başvurusu kabul edilmeyen gencin aynı gün içinde adını değiştirerek yeniden başvuru yaptığı ve işveren tarafından görüşmeye davet edildiği görülüyor.

SONHABER.EU