Saint-Josse belediye Başkanı Emir Kır’ın inisyatifiyle ve Saint-Josse belediyesinde spordan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özkonakçı’nın katkılarıyla düzenlenen ödül töreninde futbol, taekwondo, rugby, masa tenisi ve yüzme branşlarında başarı elde etmiş kulüler ve sporcular ödüllendirildi. Herkes rahatça olabilirler.



Belediye tarafından Rue Royale’da yeni satın alınan binada gerçekleştirilen törende Başkan Emir Kır, belediye olarak spor alanında yapılacak yeni atılımları müjdeledi.



Konuşmasında, Liedekerke spor salonunda, tenis kulübünde ve rugby kulübünde önemli tadilatların yapıldığını hatırlatan Başkan Kır, G.Petre stadının ve G.Cudell spor salonunun yenileneceğini ifade ederken, yeni bir futbol stadının da gündemde olduğunu açıkladı.



Spor çeklerinde önemli bir adım atıldığını belirten Başkan Kır, 4 ile 18 yaşları arasında bulunan yaklaşık bin 600 kişinin 250 euro’ya varan çeklerden faydalandıklarını söyledi.



Sokak sporlarının yapılabileceği açık alanları hizmete sunduklarını ve bu alanlara yeni aletler ekleneceğinin de altını çizen Başkan Kır, uzun zamandır kapalı olan yüzme havuzunda tatilat çalışmalarının son hızla devam ettiğini ve yüzmenin yakında hizmete gireceğini bildirdi.



Her sene olduğu gibi bir ödül töreninde daha sporcularla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığı dile getiren Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Özkonakçı, “Tüm vatandaşlarımızın, bir disipline olan bağlılıklarına ve yeteneklerine göre bir spor yapabilecekleri bir ülkede bulunmaktan şanslıyız.” diye konuştu.



Orta ve uzun vadede spor yapılarının gelişimine yatırım yapmanın, artık yarının toplumunun temelini oluşturan gençliği, spor yoluyla bütünleştirebilmenin bir yolu olduğuna inandıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı, “Ama aynı zamanda çok büyük bir mutasyon geçiren dünyada, eğitimle kültürün de yerleri çok önemlidir.” diye ekledi.

Cafer Yıldırımer/Yenivatan.be