Haber: Halil Uygun / BRÜKSEL

Belçika’da Suriye’de akan Müslüman kanına sessiz kalan Milletvekili Theo Francken, Hristiyanların sevgi selini tutuldu.

Belçika’nın Makareş’te BM Göç Paketi sözleşmesini imza atmasının ardında Göç ve Mülteci bakanlığından istifa eden Theo Francken, bakanlık görevi esnasında 600 Suriyeli Hristiyan’ı Belçika'da yerleşmeleri için oturum izni verilmesi nedeniyle el üstünde tutuldu.

Brüksel’e yakın Kraainem belediyesinde Suriyeli Hristiyanların düzenledikleri Noel etkinliğini katılan Milletvekili ve Lubbeek Belediye Başkanı Theo Francken, omuzlarda taşındı. Francken, “Suriye’de savaş ortamından kurtararak Belçika’ya gelişlerini sağladığım ve 600 Suriyeliyi oturma izni sağlamamdan dolayı mutluyum. Hatta bunların birçoğunu da iş imkânı sağladık. Ortadoğu’da Müslüman olmayanlara yönelik her yerde yardımda bulunmaya devam edeceğim” dedi.

Gizli operasyon yürütüldü
Eski Göç ve Mülteci Bakanı, Milletvekili Theo Francken, 'Bakanlık dönemimde Belçika olarak 600 Hristiyan Suriyeliyi, ülkeye getirmek için gizli bir operasyon yürüttük. Kurtarma operasyonu Suriye Ortodoks Kilisesi tarafından organize edildi ve biz Belçika olarak her türlü desteği sağladık. Ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke'de yaşayan Hristiyanlar, yerel yetkililerin yardımıyla önce Şam'a, ardından da Lübnan'a götürüldü'.

Theo Francken, 'dini ayrımcılık yaptığım iddiaları ise kesinlikle ret ediyorum'. Suriye’de ezilen ve katliamı maruz kalanların başında Hristiyanlar yer almakta' dedi. Suriye’deki YGP terör örgütünü de övgüler düzen Francken, Türkiye’yi eleştirmekten de geri kalmadı.

© SONHABER.EU