Belçika polisi, trafikte uyuşturucu kullanımını daha hızlı ve etkili tespit etmek için yeni nesil uyuşturucu tespit cihazlarını kullanmaya başladı. “Uyuşturucu koklayıcı” olarak adlandırılan yeni nesil cihazlar, sürücülerin ellerinde, direksiyonda veya araç içinde bulunabilecek uyuşturucu kalıntılarını dahi hızlı bir şekilde tespit edebiliyor.

Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet ve Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt’in yayımladığı Kraliyet Kararnamesi'ne göre, bu cihazlar ile uyuşturucu kullanımına dair şüphe uyandıran sürücülerden derhal tükürük testi alınacak.

Geçtiğimiz yıl, her gün ortalama 35 sürücü trafikte uyuşturucu kullanımı nedeniyle yakalandı. Bu, 2015’e kıyasla iki kat artış anlamına geliyor.

Belçika’da içinde cam parçaları çıkan Delhaize rendelenmiş havuçlar geri çağrıldı Belçika’da içinde cam parçaları çıkan Delhaize rendelenmiş havuçlar geri çağrıldı

Polis memurları, uyuşturucu kullandığından şüphelenilen sürücüleri tespit “titreyen eller, bulanık gözler ve euforik ruh hali” gibi yaklaşık 40 işarete dikkat ediyor. Ancak bu tam olarak sağlıklı bir yöntem olarak görülmüyor. Yeni dedektörler sayesinde tespit işlemi daha hızlı ve kesin sonuçlar alınabiliyor.

Uyuşturucu tespit cihazları daha önce havaalanlarında kullanılıyordu ve güvenlik hizmetlerinde yaygınlaşmaya başladı. Polis, bu cihazları kullanarak trafikte uyuşturucu ile mücadelede daha hedefli ve verimli bir yöntem benimsiyor. Adalet Bakanlığı, hapishanelerde de bu cihazların kullanımını artırarak uyuşturucu tespitini hızlandırmayı amaçlıyor.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi