Saadet Partisi’nden gurbetçiler için önemli teklif: Askerlik ücreti 1000 euro olsun Saadet Partisi’nden gurbetçiler için önemli teklif: Askerlik ücreti 1000 euro olsun

Belçika’da geçtiğimiz hafta içerisinde ülke çapında yapılan sıkı trafik denetiminin sonuçları açıklandı. Savcılık, Oost-Vlaanderen'de trafik ihlali yapan 92 kişinin ehliyetine el konulduğunu açıkladı.

Belçika Federal ve yerel polis, 8 Ekim salı ve 9 Ekim çarşamba gün direksiyon başında dikkati dağıtan unsurlara karşı ulusal bir trafik denetimi gerçekleştirdi.

Kırk sekiz saat düren denetimde sürücüler, özellikle direksiyon başında cep telefonu kullanımı konusunda sıkı bir şekilde kontrol edildi.

Oost-Vlaanderen savcılığı tarafından açıklanan verilere göre, toplamda 92 kişinin ehliyeti 15 gün süreyle askıya alındı. Ehliyeti alınan sürücüler, önümüzdeki günlerde polis mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Profesyonel sürücüler daha ağır cezalarla karşı karşıya kalacak
Ehliyetine geçici süre el konulan sürücüler 400 euro para cezası ve 15 gün araç kullanma yasağı ile karşı karşıya kalacak. Ancak uzun süre ehliyeti olan ve profesyonel sürücü olarak kabul edilen kişiler için bu ceza 600 euroya ve araç kullanma yasağı ise 21 güne çıkabilir.

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan denetimde 2 bin 40 ihlal tespit edilmişti. Bin 934 sürücü cep telefonu kullanırken yakalanmış, 114 sürücü ise diğer dikkat dağıtıcı unsurlar nedeniyle ceza almıştı. Bu denetimde ayrıca 427 ehliyete anında el konulmuştu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi