Antwerpen'de üç genç, bir hastaya tıbbi müdahale için gelen sağlık ekiplerinin ambulansını çaldı. Ambulans birkaç sokak ileride park edilmiş halde bulundu. Polis, aracın içindeki kamera kayıtlarından gençleri aramaya başladı. Gençlerden biri daha sonra teslim oldu.

Olay, Pazar sabahı Antwerpen'in Luchtbal semti, Manchesterlaan adresinde gerçekleşti. Gazet van Antwerpen'in haberine göre, sağlık ekibi bir binada bulunan hastaya müdahale için belirtilen adrese geldi. Daha sonra bazı tıbbi malzemeleri almak için sokağa çıkan sağlık görevlisi, ambulansın yerinde olmadığını fark ederek polise haber verdi. Antwerpen polisi derhal ambulansı aramaya başladı.

Ambulans, Belfaststraat yakınlarında terk edilmiş halde bulundu. Ambulansın içindeki güvenlik kamerası görüntülerinde, gençlerin gülerek yüksek hızla ve aracın sirenleri açık bir şekilde kaçtığı görüldü. Gençler daha sonra aracı kapıları açık halde bir sokağa park edip kaçtı.

Ambulans servisi sözcüsü, Gazet van Antwerpen'e yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımız içeride yoğun bir şekilde tıbbi müdahale yaparken, üç genç ambulansla gezmenin komik olduğunu düşünmüş," dedi ve yaşananları kınadı.

Pazar akşamı ambulansı kaçıran gençlerden biri olan 22 yaşında bir kişi, kendiliğinden polise teslim oldu. Sorgu hâkimi, şüpheliyi belirli şartlar altında serbest bıraktı.

VRT’ye göre, gençlik hâkimleri bu olayı artan ahlaki bozulmanın bir sonucu olarak değerlendirerek tepkilerini dile getirdi. Bir gençlik hâkimi, "14 yıldır bu görevdeyim, birçok ciddi vakaya tanık oldum, ancak ambulans hırsızlığını duyduğumda ben de şok oldum," ifadesini kullandı.
Polis, diğer iki genci bulmak için araştırmalarına devam ediyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Valonya'da eczanelerde ücretsiz kolon kanseri test kiti dağıtımı başladı Valonya'da eczanelerde ücretsiz kolon kanseri test kiti dağıtımı başladı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi