Son dönemde, geçerli bir muayene belgesi olmadan yollarda dolaşan araçların sayısında belirgin bir artış gözlemleniyor. Araç sahiplerinin, araçlarını zamanında muayeneye götürmeleri zorunlu olmasına rağmen, birçok sürücü bu kurala uymuyor. Bu durum, sürücüler için iki ayrı ceza riski doğuruyor.

İlk olarak, geçerli bir muayene belgesi olmadan araç kullananlar, polis tarafından kontrol edilmeleri durumunda 116 euro tutarında para cezasıyla karşılaşıyor. Bu ceza, araç durdurularak verilebileceği gibi, ANPR kameraları aracılığıyla da tespit edilebilir. Sadece polis değil, aynı zamanda Flaman Vergi Dairesi de bu tür denetimler yapabiliyor.

Dikkat! Schengen Bölgesi'ne giriş kurallarında sistem değişiyor Dikkat! Schengen Bölgesi'ne giriş kurallarında sistem değişiyor

İkinci olarak, 1 Eylül 2024'ten itibaren, aracını zamanında muayeneye götürmeyen sürücüler yeniden ek bir ceza ödemek zorunda kalacak. Daha önce geçici olarak kaldırılan bu ceza, yeniden yürürlüğe girdi ve muayeneye bir aydan az bir süre geç kalanlar için 9,80 euro olarak belirlendi. Bu miktar, muayeneye geç kalma süresine bağlı olarak artabilecek.

Araç sahiplerinin, bu cezalarla karşılaşmamak için muayene tarihlerini dikkatlice takip etmeleri ve gecikmemeleri gerekmekte.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş