Brüksel parlamento seçimlerinin ardından vekiller yemin ederek görevine başlıyor. Bu vekillerden biri de Ecolo Partisinden Farida Tahar. Tahar; 2009-2015 yılları arasında Brüksel Parlamentosu’nda görev yapan ve şuanda Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Mahinur Özdemir Göktas’ın ardından, başörtüsü ile görevine başlayacak ikinci kadın vekil olacak.

Farida Tahar, Ecolo Partisi'nin eş başkanı seçilen Marie Lecocq'nun yerini alacak. Lecocq, 2019'dan beri Brüksel Parlamentosu'nda görev yapıyordu ve bu yıl tekrar seçilmesine rağmen, Ecolo’nun parti tüzüğü gereği eş başkanlık görevini sürdürdüğü için milletvekilliğinden ayrılmak zorunda kaldı.

Farida Tahar, Schaerbeek belediye meclisi seçimlerinde Ecolo listesinin ikinci sırasında yer alıyor ve daha önce Molenbeek'te PS adına belediye meclis üyesi olarak görev yapmıştı. Tahar'ın Brüksel Parlamentosu'ndaki bu yeni rolü, Belçika siyasetinde çeşitliliğin ve temsilin önemli bir göstergesi olarak görülüyor.

Her dört kanser vakasından biri sağlıklı yaşam tarzı ile önlenebilir Her dört kanser vakasından biri sağlıklı yaşam tarzı ile önlenebilir

Ecolo Partisi, yaklaşan belediye meclisi seçimlerine hazırlanırken başkentteki üç belediye başkanlığı görevini koruma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Marie Lecocq, "Endişelenmiyorum. Üyelerimiz motive ve pozisyonlarımızı korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyerek partisinin hedeflerine olan güvenini ifade etti. Lecocq, Anderlecht'te seçimlerde listenin sonunda yer alacak.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş