Antwerpen Belediye Başkanı Barty de Wever, pazar günü yaşanan ambulans kaçırma olayı ile ilgili radyo1’e verdiği röportajda, sorumluların çoğunlukla yabancı kökenli gençler olduğunu söyledi. De Wever’ın sözleri tartışma yarattı.

Antwerp Belediye Başkanı Bart De Wever, şehirde geçtiğimiz günlerde 3 gencin bir ambulansı çalması olayı sonrası yaptığı açıklamada, bu gençlerin genellikle zor sosyal koşullarda büyüdüğünü ve suç örgütleriyle bağlantılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu gençlerin kadınlara ve polis güçlerine karşı da saldırgan davrandıklarını belirtti.

De Wever, bu durumun "çoğunlukla göçmen kökenli, perspektifsiz büyüyen gençler" tarafından yapıldığını ve bu gençlerin tanındığını sözlerine ekledi.

N-VA başkanı De Wever “Onlar genellikle kendilerini arayan ve tuzağa düşüren suç örgütleriyle de bağlantılıdırlar. Bunlar neredeyse her zaman başka etnik kökenli, genellikle Avrupa dışından gelen, burada fazla bir gelecek perspektifi olmadan büyüyen gençlerdir. Size söyleyebilirim ki, o görüntülerde gördüğümüz kişilerin kim olduğu bizim için hiç şaşırtıcı değil. Onlar çok iyi tanınan kişiler. Kadınlara, kolluk kuvvetlerimize rahatsızlık verenler de onlardır… Size kesin olarak söyleyebilirim ki, onları hepimiz tanıyoruz.” dedi. 

De Wever ayrıca sıfır tolerans politikası ve hızlı adalet sistemine vurgu yaparak, hükümetin bu sorunla mücadelede daha sert önlemler alması gerektiğini belirtti.

PVDA lideri Jos D’Haese, De Wever'ın açıklamalarını eleştirerek, toplulukları suçlamak yerine çözüme odaklanılması gerektiğini savundu. “De Wever'in yine çözümler yerine kutuplaşmayı tercih etmesi son derece üzücü.” Diyen D’Haese, “Gerçekten güvenli bir şehir için her mahallede devletin ve sivil toplumun hizmetleri ve insanları bulunmalı: mahalle polisleri, gençlik önleme ekipleri, mahalle denetçileri, sokak çalışanları, sosyal hizmet uzmanları ve gençlik çalışanları.” Yorumunu yaptı.

Belçika'da 2023'te belediyeler 124 milyon euroluk ceza kesti! Belçika'da 2023'te belediyeler 124 milyon euroluk ceza kesti!

Groen partisinden Bogdan Vanden Berghe de sadece cezai tedbirlerle bu sorunların çözülemeyeceğini, sosyal hizmetler ve gençlik programları gibi önleyici tedbirlerin de uygulanması gerektiğini savundu.

Üç genç ambulans aracını kaçırdı
Pazar sabahı, bir grup genç, ambulans görevlileri Manchesterlaan'da bir binadaki hastaya tıbbi müdahaleyle meşgulken ambulans aracını kaçırdı. Aracı kaçıranlardan 22 yaşında olan bir genç daha sonra polise teslim oldu ve şartlı olarak serbest bırakıldı. Polis 21 yaşındaki sürücüyü de yakaladı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi