Belçika'da BelemTürkTV haber sitesinde yeralan habere göre, esrar maddesinin tıbbi gerekçelerle kullanılması ve yetiştirilmesi için Belçika devleti çalışmalarına başladı.

Belçika devleti , tıbbi ve sağlık alanında kullanılmak üzere esrar maddesinin yetiştirilmesi ve ticareti için tekelleşmeye giderek Esrar Dairesi kurdu.

Belçika’daki hastalar, tıbbi gerekçelerle uyuşturucu esrar maddesini bir süredir kullanabiliyorlardı. Fakat Belçika’da kenevir ekiminin yasak olmasından dolayı, hastalar için uygun kenevir elde etmek çok zor oluyordu.

Artık esrar ekimi ve ticareti Belçika devletinin konrolü altında yeni kurulan Esrar Dairesi tarafından yürütülecek. Ancak bu uygulama için katı kurallar konacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Flaman Libaral milletvekili Nele Lijnen, “Esrar yetiştirmek için Esrar Dairesinin uygun bulduğu kişilere Lisans verileceğini ve yetiştirilen esrar meddesinin Esrar Dairesi tarafından yetiştiriciden satın alınarak tıbbi alanda kullanımını sağlayacak” dedi.

Esrar Dairesi, yetiştiriciden satın aldığı esrarı eczacılara ve hastanelere satacak.” Tıbbi Esrar, sadece doktor reçetesi ile ihtiyaç sahiplerine satılabilecek.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!