BELÇİKA

Belçika’da Fransızca eğitim veren okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı

Yedi haftalık yaz tatilinin ardından, Fransız Topluluğu'na bağlı 900 bin öğrenci ve 120 bin öğretmen için ders zili çaldı.

Abone Ol

Federal yapılı Belçika’da Walon ve Brüksel bölgelerinde Fransız Topluluğu'na bağlı 900 bin öğrenci, yedi haftalık yaz tatilinin ardından bu hafta pazartesi günü okula geri döndü. Yeni eğitim yılının başlaması, aynı zamanda Fransızca Eğitim Bakanı Valérie Glatigny'nin göreve başlamasıyla da dikkat çekti. Glatigny, bu vesileyle Ukkel'deki École fondamentale du Centre'i ziyaret etti.

Yeni Fransızca Topluluk Hükümeti, önümüzdeki beş yıl içinde eğitimdeki öğretmen açığını kapatmak için çaba gösterecek. Bakan Glatigny, öğretmen açığının giderilmesi ve eğitim sistemindeki reformların hayata geçirilmesinin hükümetin ‘siyasi öncelikleri’ arasında yer aldığını vurguladı.

Ayrıca, on yıl önce başlatılan Fransızca eğitim reform planının da bir değerlendirmesi yapılacak. Bu süreçte, daimi atamaların sona erdirilmesi ve yerine belirsiz süreli sözleşmelerin getirilmesi gibi bazı önemli değişiklikler gündeme gelecek. Bu reformlarla, eğitim sisteminde daha esnek ve modern bir yapının oluşturulması hedefleniyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.