Vzw Un pass dans l’impasse Derneği ve Valon İntiharı Önleme Merkezi’nin 2021 yılı verilerine göre Belçika’da 15-45 yaş arasındaki kişiler arasında en yaygın ölüm nedeni intihar. 15-24 yaş grubundaki ölümlerin ise dörtte biri intihardan kaynaklanıyor.

Sciensano Sağlık Enstitüsü’nün verilerine göre, 2020 yılında 1.736 olan intihar vakası, 2021’de 1.641’e düştü. COVID-19 kriziyle mücadele günlerinde her gün ortalama 4 kişi intihar ederek hayatına son verdi.

2019’dan itibaren, özellikle 15-45 yaş grubunda intihar, kanser, trafik kazaları ve kalp-damar hastalıklarından daha yaygın bir ölüm nedeni haline geldi. 15-24 yaş arası ölümlerin dörtte biri ise umutsuzluk kaynaklı intihar vakalarıydı.

Valon İntiharı Önleme Merkezi’ne göre, intihar vakaları en fazla erkekler arasında ve Valon bölgesinde görülüyor. 2021 yılında, 1.174 erkek ve 467 kadın intihar etti.

Buzdağının görünen kısmı 
Bu rakamların sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu belirten Vzw Genel Müdürü Thomas Thirion, "İntihar girişimlerinin, intihar vakalarının 15 ila 20 katı olduğu tahmin ediliyor. Bu girişimlerin üçte ikisi kadınları kapsıyor" dedi.

İntihar oranı en yüksek bölge: Valonya
2021’de her 100 bin kişide 17,1 intihar vakası kaydedildi. Bu oran Flaman bölgesinde 13,6, Brüksel’de ise 8,6 olarak tespit edildi. Belçika genel ortalaması ise 14,2 oldu.

Valon İntiharı Önleme Merkezi, bu durumu endişe verici olarak değerlendirirken, 2020’den bu yana gençlerden gelen anonim yardım çağrılarında yüzde 15’lik bir artış yaşandığını belirtti.

Sorunlar ciddiye alınmıyor
"Birinin intiharı seçmesinin sebepleri çeşitlidir. Her zaman okulda zorbalıkla ilgili değildir," diyen Valon İntiharı Önleme Merkezi, "Gençler, sorunlarını çevrelerine açmanın zor olduğunu ve ciddiye alınmama korkusu yaşadıklarını belirtiyor. Ayrıca ailelerine ve arkadaşlarına yük olma endişesi taşıyorlar" şeklinde açıklamada bulundu.

Merkez, aile üyeleri ile kriz içindeki gençler arasında diyaloğun önemine dikkat çekiyor. İntihar düşüncelerini dile getiren birinin mutlaka bunu gerçekleştireceği anlamına gelmediğini vurguluyor.
2019’dan bu yana, Vzw Un pass dans l'impasse’da danışmanlık başvuruları yüzde 48 arttı.

Belçika'da sigara yasağının geçerli olduğu alanlar genişletiliyor Belçika'da sigara yasağının geçerli olduğu alanlar genişletiliyor

Danışanların dörtte biri intiharı düşünen gençler ve genç yetişkinlerden oluşuyor. Derneğe göre, bu artış son 4 yılda yaşanan enerji, iklim, savaş ve sağlık krizlerine bağlı olarak gerçekleşti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi