Hageland Polis Bölgesi (Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken ve Tielt-Winge belediyelerini kapsıyor), gençlerin üzerinde uyuşturucu bulundurdukları festivallerde veya partilerde uygulanan "Anında Uyuşmazlık Çözümü" (OMS) yöntemini, küçük suçlar için de kullanmaya başlıyor. Mağaza veya bisiklet hırsızlığı ile yakalanan kişilere direk para cezası kesilecek.

Bölge şefi Kurt Marcoen, "Bu uygulamayı daha önce koronavirüs önlemleri sırasında ve uyuşturucu kontrollerinde kullanıyorduk. Şimdi aynı sistemi küçük mağaza hırsızlıkları, bisiklet hırsızlıkları ve silah yasasına aykırı durumlar için de devreye sokuyoruz. Bu sayede savcılık, daha ağır suçlara odaklanabilecek" açıklamasında bulundu.

Yeni sistemin, özellikle mağdurlar açısından cezasızlık hissini ortadan kaldırmayı hedeflediğini vurgulayan Marcoen, uygulamanın failler üzerinde caydırıcı bir etkisi olmasını beklediklerini belirtti.
Haber: Halil Uygun

Belçika’da bebeklerde solunum yolu enfeksiyonlarına karşı yeni ilaç kampanyası Belçika’da bebeklerde solunum yolu enfeksiyonlarına karşı yeni ilaç kampanyası

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş