Halil Uygun / Brüksel

Anvers savcılığının yürüttüğü insani vize soruşturmasında son olarak bir polisin tutuklandığı belirtildi. Eski Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken’da mahkeme tarafından sorgulandı. Eski Bakan Francken'ın yanı sıra Göçmenlik Bürosu da insani vize konusunda sorgulandı.

Eski Göç ve Mülteci Bakanı Francken, "Mahkeme tarafından insani vize dosyası nedeniyle duruşmaya davet edildim ve elbette bu davetiye kabul ettim. İnsani vize davasında tam şeffaflık sağlamak istiyorum, ancak araştırmanın yararına somut bilgiler sağlayamıyorum" dedi.

Francken insani vize davasında herkesimden tepki altında tutuluyor. Tutuklu bulunan Mechelen Belediye Meclisi Üyesi Melikan Kucam'ın Belçika'ya insani bir vize ile gelmesi için 200'den fazla Suriyelinin gelmesine sağladı.

Kucam'dan sonra şimdi insani vizeler durumunda bir polis tutuklandı
İnsani vizelerde ticaret yapılması durumunda mahkeme bir polisi tutukladı. Tutuklanan polis ise, polisin yapacak olduğu ev aramaları öncesi, ev araması yapılacak olan kişileri önceden bilgi sızdırması neden olmakta.

Belçika'da insani vize dosyası giderek soruşturma kapsamında genişlemesi ise dikkat çekiyor. Mechelen Belediye Meclis Üyesi Melikan Kucam, insan kaçakçılığı, suç örgütü, pasif rüşvet ve haraç hakkında suçlama nedeniyle tutuklanmıştı.

Kucam'ın Suriye, Irak ve komşu ülkelerdeki çatışma bölgelerinden Hristiyanların insani vize ile Belçika'ya gelebilmeleri için 2 bin ile 10 bin avro arasında para aldığı ortaya çıkmıştı.

© SONHABER.EU