BELÇİKA

Belçika’da Kral ve diplomatlara av sınavı mecburiyeti getirilecek

Abone Ol

Belçika’da avlanmak isteyen avcılar bir sınava tabi tutuluyor. Ancak Kraliyet ailesi ve bazı bürokratlar bu zorunluluktan muaf tutuluyor. Flaman Bölge Hükümeti Çevre Bakanı Zuhal Demir (Yeni Flaman İttifak N-VA) modası geçmiş avcılık yasasında yeni düzenlemeler yapılmalı. Doğa yönetimi planları hakkında daha geniş bir kamuoyu istişaresini başlatan Bakan Demir, Kraliyet ailesi ve bazı bürokratlara tanınan muafiyeti kaldırmayı, gece görüş gözlüğü zorunluluğu getirmeyi ve gürültüyü azaltmayı hedefliyor.

"Yaban domuzlarını avlamak için susturucuları etkinleştirin"
Bakan Demir, "Kraliyet ailesi ve diplomatlar için ayrıcalıklar değiştiriliyor". "Her vatandaş gibi onlar da avcılık sınavına girmek zorundalar." Geçmişte, av izni almak için av sınavına katılmak zorunda değillerdi. Ve artık her avcı gibi Kraliyet ailesi ve diplomatlar av sınavına katılmak zorundalar. Demir, “Diğerlerinin yanı sıra Valon Bölgesi ve Hollanda tarafından silindiği için Fransız av sınavı sertifikasının denkliğini de kaldırıyor. Fransız avcılık sınavını geçmek için gerekenler çok düşüktür ve mantıksal olarak Flaman düzenlemeleri hakkında herhangi bir bilgi gerektirmez. Flanders'ta (Flaman) sınavı geçemeyen aday avcılar genellikle Fransa'da geçerler. Fransa'daki en kolay av sınavına 'atlamak' artık imkânsız hale geldi" dedi. 

Yaban domuzu avı
Demir, yaban domuzu avı için gece görüş gözlüğü ve susturucuya izin verilmesini istedi. Demir, "Federal silah yasasında talep edilen değişiklik nihayet yapılırsa, Flaman mevzuatı zaten sağlandı" dedi.

Doğa yönetim planları
Demir, doğa yönetim planları alanında, plan değişiklikleri veya yeni planlar hakkında halkın daha iyi bilgilendirilmesini istiyor. Bu nedenle, doğa yönetim planlarına ilişkin halkın katılımı bundan sonra daha geniş çapta bilinir hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Bugün bu, bölgesel gazete, ilan yoluyla ya da bir belediye iletişim kanalı aracılığıyla yapılıyor. 

Bakan Demir, "İstenmeyen etkilere de cevap verebilmeleri için doğa yöneticilerinin istediği doğa yönetim planlarına mümkün olduğunca çok insanı dahil etmek önemlidir" dedi. Son zamanlarda, Natuurpunt'un Yeşil Vadi'de sunduğu doğa yönetimi planları hakkında çok fazla kargaşa yaşanmıştı. Hem Boerenbond (Çiftçiler Federasyonu) bunun şeffaf olmayan bir şekilde yapılmasını ve yerel çiftçiler ve toprak sahipleri ile önceden istişare edilmeden küresel çerçevelerin tek taraflı olarak hazırlanmasını kınadı.

Mevzuat güncel hale getirilmeli
Tüm bu ayarlamalar, mevcut çevre düzenlemelerinin güncellenmesinin bir parçası. Bakan Demir'e göre, balıkçılık, avcılık, doğa yönetimi ve türlerle ilgili düzenlemeler 1954 yılına dayanıyor ve çoğu zaman güncelliğini yitirmiş çeşitli yasa ve kararnamelerle düzenleniyordu. Reform düzenlemeleri danışma konseylerine teslim edildi. Bakan Demir, bunun 2024 yılı içinde yürürlüğe girebileceğini umuyor.

©Sonhaber.eu
Haber: Halil Uygun

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.