Halil Uygun / Anvers

Anvers’te Waterpoort - Berchem Station - Sint-Jansplein arasında sefer yapan Fas kökenli otobüs şoförünün, otobüs içinde yolcuların bulunduğu esnada namaz kılması nedeniyle aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı Vlaams Belang (Flaman Çıkarları) Partisi tarafından Flaman Bölge Hükümeti Ulaştırma Bakanı Ben Weyts’e yazılı soru yöneltti.

Otobüs şoförünün mola esnasında mı namaz kıldığı veya mesai saatleri içinde kıldığı konusunda ihtilaflı açıklamalar yapılırken, ırkçı Vlaams Belang Partisi ise otobüs içinde namaz kılınmasından dolayı rahatsız oldu ve şikâyette bulundu.

Yaşanan olaya yolculardan birinin görüntülediği bu anlar, sosyal medyadan paylaşınca olay ortaya çıktı. Vlaams belang Partisi’de bundan istifa etmek için harekete geçti.

Aynı zamanda İslam karşıtı eski bakan ve milletvekili olan Zuhal Demir’de tepki gösterdi. Yaklaşan milletvekili seçimlerine kısa bir zaman kala yine Müslümanlar üzerinde oy avcılığı yapan partilerin ve milletvekillerinin ortaya çıktı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!