BELÇİKA

Belçika'da sigara satışı kurallarına uymayan dükkanlar kapatılacak

Belçika’da sigara ve elektronik sigara satışlarına yönelik denetimler sıkılaştırıldı. Kurallara uymayanların dükkanları kapatılacak.

Abone Ol

İstifa eden Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke (Vooruit), sigara ve elektronik sigara satışlarına yönelik denetimlerin sıkılaştırılacağını açıkladı. Kuralları ihlal eden dükkanlara sert yaptırımlar, hatta kapatma cezaları uygulanacağını belirtti. Vandenbroucke, Meclis'te yaptığı konuşmada "Dinlemek istemeyen, hissedecek" diyerek uyarısını tekrarladı.

Flaman Alkol ve Uyuşturucu Uzmanlık Merkezi'nin gençler arasında tütün kullanımına dair yaptığı araştırmanın sonuçları, Meclis’te geniş yankı buldu. Araştırma, kızlar ve erkekler arasında sigara ve elektronik sigara kullanımında neredeyse fark kalmadığını gösterdi.

Vandenbroucke, özellikle 16 yaş altı gençlerin sigaraya kolayca ulaşabilmesi haberinden "dehşete kapıldığını" belirtti ve yasal zorunluluklara dikkat çekti. "Eğer bir müşterinin 25 yaşından küçük olduğuna dair şüphe varsa, kimlik sormak zorunludur," diye ekledi.

Bakan ayrıca, ticaret federasyonu Comeos'u sahada herkesin sorumluluklarını yerine getirdiğinden emin olmak için uyaracağını ifade etti. Denetimlerin artırılacağını ve ihlallere sert cezalar uygulanacağını belirterek, "Dinlemek istemeyen, hissedecek" dedi.

Geçtiğimiz yasama döneminde birçok önlem alınmıştı ve bazıları yakında yürürlüğe girecek. Örneğin, 1 Ocak 2025'ten itibaren Belçika, Avrupa Birliği'nde tek kullanımlık elektronik sigaraları yasaklayan ilk ülke olacak. Ayrıca, bir teşhir yasağı da uygulanacak. Vandenbroucke, Hollanda'da olduğu gibi aromalı elektronik sigaraların yasaklanmasını desteklediğini de belirtti.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.