BELÇİKA

Belçika'da sigara yasağının geçerli olduğu alanlar genişletiliyor

Belçika da 2025'ten itibaren sigara yasağı geçerli olan alanların arasında lunaparklar, oyun alanları gibi kamuya açık alanları da dahil edecek.

Abone Ol

Avrupa Komisyonu, salı günü yaptığı açıklamada üye ülkelerin sigara yasağını kamuya açık alanlara genişletmelerini tavsiye etti. Bu tavsiyeye uyan Belçika, önümüzdeki yıldan itibaren lunaparklar, yüzme havuzları, oyun alanları gibi çocukların ve gençlerin sık bulunduğu alanlarda sigara içilmesini yasaklamaya hazırlanıyor.

Sağlık Komiseri Stella Kyriakides, her yıl Avrupa Birliği'nde 700 bin kişinin tütün kullanımına bağlı olarak hayatını kaybettiğini belirterek, pasif içicilikten ölenlerin sayısının da on binlerle ifade edildiğini vurguladı. Kyriakides, özellikle çocuklar ve gençleri zararlı duman ve emisyonlardan korumanın AB'nin sorumluluğu olduğunu ifade etti. 

Komisyon tarafından verilen yeni tavsiyeye göre, sigara yasağının otobüs durakları, tren istasyonları gibi kamusal alanlara ve sağlık kurumlarıyla bağlantılı açık alanlara da genişletilmesi öngörülüyor.

Komisyon ayrıca yasağın, elektronik sigaralar ve ısıtılmış tütün ürünleri gibi yeni nesil ürünleri de kapsaması gerektiğini belirtiyor.

Sağlık, spor ve eğlence alanları gibi birçok açık alanı kapsayacak olan bu yasak, lunaparklar, hayvanat bahçeleri, oyun alanları ve okulların girişlerini de kapsayacak.

Bazı işletmeler bu yönde erken adımlar attı bile; örneğin, Pairi Daiza hayvanat bahçesi bu haftadan itibaren sigara içmeyi tamamen yasakladı. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.