Belçika’da gayrimenkul fiyatları son on yılda en fazla Antwerpen(Anvers) şehrinde en büyük yükselişi gösterdi. Immoweb'in verilerine göre, Eylül 2014 ile Eylül 2024 arasında Anvers’teki fiyatlar yüzde 51 oranında artış kaydetti.

Tüm Belçika genelinde ise aynı dönemde ortalama yüzde 34,7'lik bir artış kaydedildi.  Lüksemburg ve Limburg bölgelerindeki artış sırasıyla yüzde 39,2 ve yüzde 38,3 oldu.

Gayrimenkul fiyatlarındaki artışta yalnızca büyük şehirler değil, küçük belediyeler de etkilendi. Anvers'i yüzde 49,4 artış ile Hechtel-Eksel ve yüzde 49,2 artışla Borsbeek takip etti.

En düşük artış ise yüzde 12,7 ile Henegouwen’daki Honnelles belediyesinde kaydedildi. Flaman bölgesinde en az fiyat artışı yüzde 15 ile Batı Flaman'da ki Gistel'de gerçekleşti.

Belçika'da 3 genç, hasta için gelen ambulansı kaçırdı Belçika'da 3 genç, hasta için gelen ambulansı kaçırdı

Sınır bölgelerinde büyük artış
Açıklanan verilerde sınır bölgelerindeki emlak fiyatlarının hızla yükselmesi dikkat çekiyor. Özellikle Limburg eyaletinde Hechtel-Eksel'in yanı sıra, Hamont-Achel (%48), Lanaken (%45,7) ve Maasmechelen (%45,7) belediyelerinde de fiyatlar önemli ölçüde arttı. Limburg'un başkenti Hasselt'te ise emlak fiyatları yüzde 26 oranında arttı. Benzer bir eğilim, Liège ve Lüksemburg illerinde de görülüyor.
Haber: Halil Uygun 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş