BELÇİKA

Belçika’da sonbaharda yeni bir korona aşısı kampanyası başlıyor

Belçika Sağlık Bakanlığı bu sonbaharda yeni bir korona aşı kampanyası başlatıyor. Aşılar, grip aşısıyla birlikte Eylül ve Ekim aylarında uygulanacak.

Abone Ol

Koronavirüse karşı geliştirilen yeni aşı bu sonbaharda kullanıma sunuluyor. Sağlık Bakanlığı, aşılama sürecine dahil olacak pratisyen hekimler ve diğer sağlık profesyonellerini bu konuda bilgilendirdi. 

Domus Medica GP derneği, Eylül ve Ekim aylarında COVID-19 aşılarının uygulanacağını duyurdu. Korona aşısının, grip aşısı ile aynı dönemde yapılması öneriliyor. Bu işlemin 15-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Aşılama özellikle 65 yaş ve üzerindeki bireyler, uzun süreli bakım tesislerinde yaşayanlar, bağışıklık sistemi bozukluğu olan veya bu kişilerle yaşayanlar, sağlık sektöründe çalışanlar, obezite (BMI ≥40) sorunu olanlar ve altta yatan sağlık sorunları bulunan kişiler (örneğin, akciğer, kalp, karaciğer veya böbrek hastalığı, tip 1 ve 2 diyabet, nöromüsküler bozukluklar) için önem taşıyor.

Hamile kadınlar için durum ne?
Bu yıl, hamile kadınlar için COVID-19 aşısına yönelik genel bir öneri yapılmayacak. Ancak, yüksek risk grubunda olan hamile kadınlar için aşılama uygun görülebilir.

Hangi aşı kullanılacak?
Flaman Bölgesi'ndeki uygulanacak aşı, Pfizer/BioNTech'in Comirnaty JN.1 aşısı olacak. Bu aşı, Avrupa İlaç Ajansı tarafından tavsiye edildi ve etkili bir koruma sağlaması beklenmektedir.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.