BELÇİKA

Belçika’da trenlerde telefon ve konuşma yasağı uygulanan sessiz vagonlar kullanıma girdi

Belçika’da trenle seyahat etmeyi seven ancak gürültüden bıkan yolcuları sevindirecek bir gelişme oldu. Sessiz vagonlar, bugün itibariyle kullanıma başlandı.

Abone Ol

Belçika Demiryolları (NMBS), Salı gününden itibaren özellikle çift katlı trenler başta olmak üzere “sessizliğin mecburi olduğu” vagonların kullanımına başlandığını açıkladı. NMBS, geçtiğimiz dönemde pilot proje olarak yapılan denemelerin yolcuların memnuniyetini sağlaması üzerine, sessiz bölümlerin kalıcı hale getirildiğini duyurdu.

NMBS sözcüsü, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sessiz bölgede oturan yolcuların yüzde 90'ı bu konseptten memnun olduklarını belirtti. Yarısından fazlası, bu sayede daha sık tren kullanacağını söyledi." dedi.

Somut olarak, ana IC trenlerinin bir ya da daha fazla vagonunda sessiz bölümler yer alacak. Çift katlı trenlerde, sessiz bölümler alt katta bulunacak. Gelecek yaza kadar, büyük şehirler arasında seyahat eden yolcuların yüzde 65'i bu uygulamadan faydalanabilecek.

Sessiz bölgeler, hem vagonun iç kısmında hem de dış kısmında net bir şekilde belirtilecek.

NMBS sözcüsü, sessiz vagonlarda geçerli olan kuralları ise şu şekilde açıklıyor: “Bir sessiz bölgede oturan yolculardan yüksek sesle konuşmamaları, telefonla görüşmemeleri, telefonlarını sessize almaları ve kulaklık ya da kulak içi hoparlörlerinin sesini fazla açmamaları isteniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.