Halil Uygun / Brüksel

CD&V (Hristiyan Demokrat) Partili Çevre Bakanı Schauvliege, katıldığı bir radyo programında, istihbarat servisinden aldığı bilgilere göre çevrecilerin düzenlediği protestoların komplo olduğunu iddia etti ve ardında protestocuların çoğunun önceden kurgulanmış bir planın parçası olduklarından haberleri yok değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bakan Schauvliege’nin açıklamasının ardında Groen! (Yeşiller) ve aşırı sağ Vlaams Belang (Flaman Çıkarları) Partisi, Schauvliege’n,n istifasını istedi.

Schauvliege, gelen tepkilerin ardında geri adım atarak, istihbarattan böylesi bir bilgi almadığını ve özür dilediğini belirten açıklama yaptı. CD&V Partisi Genel Başkanı Wouter Beke, Bakan Schauvliege özür diledi, bu bile bir erdemliktir.

Kolay kolay hiçbir bakan hatasının ardında özür dilediği görülmemiştir açıklamasında bulundu. İlerleyen saatler içinde ise Schauvliege bakanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!