Yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip olan Almanya’nın başkenti Berlin’de kadına yönelik şiddet vakaları ciddi şekilde artış gösterdi. Buna karşı şiddet gördüğü için yardım hattına başvuran kadınların neredeyse dörtte üçü sığınacak bir yer bulamıyor.

Berlin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Girişimi (BIG), özellikle Mayıs ve Haziran aylarında aile içi şiddet vakalarında büyük bir artış olduğunu belirtti. BIG Genel Müdürü Doris Felbinger, kurumun acil durum hattına Mayıs ayında toplam 895 ve Haziran ayında 814 çağrı geldiğini duyurdu. Felbinger, bu sayının korona dönemindekinden de fazla olduğunu kaydetti.

BIG yardım hattının koordinatörü Sama Zavaree'ye göre durum giderek daha da kötüleşiyor ve artık kurum çalışanları için de neredeyse dayanılmaz hale geliyor. Geçen yıl her üç günde bir kadının partneri veya eski partneri tarafından öldürüldüğünü belirten Zavaree, “Artık her gün bir kadın ölüyor.” şeklinde açıklama yaptı. 

Zavaree, BIG-Hotline yardım hattına gelen aramaların sayısının genellikle yaz aylarında arttığını belirtirken, “Aile içi şiddet tatile çıkmıyor. Aksine, her yaz yardım hattına yapılan başvuruların arttığını gözlemliyoruz. Ne yazık ki tatil sezonu herkes için rahatlama anlamına gelmiyor.” ifadesini kullandı.

BIG Genel Müdürü Felbinger'e göre ise özellikle barınma yerleriyle ilgili durumun istikrarsız olması, yardıma ihtiyacı olan kadınları daha da zor durumda bırakıyor. Felbinger, geçtiğimiz iki ay boyunca akut tehlike altında olduğu için arayan kadınların dörtte üçünden fazlası için Berlin'de bir sığınma yeri bulunamadığını belirtti. 

Kadına şiddet konusunda eyalet eylem planının diğer federal eyaletlerdeki gibi spesifik rakamlar içermediğini belirten Felbinger, ek barınma yerleri ve şiddeti önleme için yaşanan finansman eksikliğini eleştirdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya'da Bürgergeld artmayacak, denetimler sıkılaşacak Almanya'da Bürgergeld artmayacak, denetimler sıkılaşacak

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş