Noord Brabant bölgesi’ndeki Veghel kentinde bir evde 3 Türk ölü bulundu. Polis olayın aile kavgasından çıkma ihtimali üzerinde duruyor.

Başkent  Amsterdam'a 120 kilometre uzaklıktaki Veghel şehrinde Fazantendonk  sokağında bir evde 3 Türk ölü bulundu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Sivas kökenli Soysal ailesinde meydana gelen olayda Anne Neriman Soysal ve 16 yaşındaki kızı Adilenur ile türkiye’den gelen anneannesi Hatun’un hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Yine çevreden alınan haberlere göre baba Soysal iki yıl önce Türkiye'de vefat etti ve babasının vefatından sonra erkek çocukta psikolojik değişiklik başladı. Bir sınıf arkadaşının RTL Haber merkezine yaptığı açıklamada, “ bu durum gerçekten çok korkunç. Aynı sınıfta ders görüyorduk. Babasının ölümünden sonra her şey değişti. Kendini iyi hissetmiyordu. Şuandaki durumunun nasıl olduğunu bilmiyorum ama onun yaptığına inanamıyorum” ifadesini kullandı.



Polis akşam saatlerinde yaptığı açıklamada bir şüphelinin gözaltına alındığını, bu kişinin aile fertlerinden biri olduğunu belirtti ve detayları açıklamadı. BU kişini sorgusunun halen devam ettiği belirtiliyor.

''Ben şehrimizde işlenen bu korkunç cinayetten derin üzüntü duyuyorum. Gerçekten hiç tasvip etmeyeceğimiz korkunç üzücü bir durum.” diyen Veghel Belediye Başkanı Ina Adema sözlerine şuı şekilde devam etti: “Benim şehrimde bir daha böyle bir olayın olmamasını temenni ediyorum. Şehrimizin belediye sınırları içerisinde yaşayan ailelerin bu cinayet sonrasındaki duygu ve hislerini anlıyorum. Bu cinayetin aydınlatılması için polisimiz detaylı araştırmasını sürdürüyor"