Uygun organ bulunmasaydı bugün hayatta olması bile söz konusu olmayan Okan Özçelik, bugün profesyonel bir futbolcu olarak yeşil sahaların tozunu attırıyor.

2007 yılında ona karaciğer nakli yapılan şu an 23 yaşında olan Okan Özçelik’in öyküsü dinleyenleri derinden etkilemeye devam ediyor. Organ nakli yapıldıktan sonra bir çok hayalini gerçekleştiren Okan Özçelik, şayet ordan nakli olmasaydı bugün ne RKC Waalwijk takımında profesyonel futbolcu olacaktı ne de dünya tatlısı iki çocuğun babası.

Ne yazıkki organ nakli konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan bizleri her konuda aydınlatan videoyu izleyen herkes daha önce kulaktan dolma bilgilerer sahip olduklarını ve organ naklinin önemimi bilmediklerini belirtiyor.

12 yaşından itibaren herkesin organ bağışı yapabildiği Hollanda’da 1.700 hasta acil organ bekliyor. Bir insanın organ bağışı ile 8 insan hayatı kurtabileceği belirtilirken, Türk toplumunun bu konuda yeterli duyarlılığa ve bilgiye sahip olmadığı öğrenildiİlgşsizliğin gerekçelerinden başında dinen yasak, günah ya da haram olduğu geliyor.

Oysa İslam dini organ bağışlanmasını yasaklamadığı çişitl din alimleri ve diyanet başlanlğı tarafından ,zaman zaman gündeme getiriliyor.

Daha geniş bilgi için:

http://www.transplantatiestichting.nl/anderstaligen/turkce