Başkan Aykut Torunoğulları dolu dolu geçen 2017 den sonra 2018 de de birçok aktivitelerinin olacağını belirterek “2018 de hem sosyal hemde sporsal bir çok faaliyetimiz olacak. Bunların başında Subat ayı içinde Sosyal çalışmalarımızın dördüncüsünü yaparak Türkiye de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Mardin e ait 4 ilçede 16 okulda bin ilkokul öğrencisine ayakkabı ve çorap hediye ederek, minik ayakların üşümemesine destek olmaya çalışacağız.”dedi.

ilk olarak 2014 yılında 15 tekerlekli sandalye bağışı ile başladıkları sosyal çalışmalarına 2015 yılında 1250 öğrenciye kırtasiye yardımı ile devam eden Hollanda Beşiktaşlılar derneği, 2017 yılının Mayıs ayında yine Hollanda da bir ilki gerçekleştirerek Huzur evi ziyaretleri yaparak Türk ve Hollandalı yaşlılarla bir araya gelip kendilerine Beşiktaş armalı Battaniye, terlik gibi hediyeler verdiler. Son olarak ta Mardin de 4 ilçede bin öğrenciye yapılacak olan bu çalışma ile Hollanda Beşiktaşlılar Derneği, ülkede bulunan birçok şehir derneğinin yapamadığı çalışmayıda gerçekleştirmiş oluyor.



Başkan Torunoğulları 2017 Ekim ayında başlattıkları minik ayaklar üşümesin kampanyasının halen devam ettiğini belirterek “Kampanyamıza halen katkıda bulunulabilir. Şubat 2018 de Bayern Münih ile yapacağımız deplasman maçı sonrası yönetim kurulundan arkadaşlarımız ve Türkiye'den de bir heyet ile Mardin'e gidip bin öğrencimizi bu sekilde sevindirmek istiyoruz.”dedi.

2018 yılının Beşiktaş için ayrı bir önemininde olduğunu vurgulayan Aykut Torunoğulları “2018 Mart ayında Beşiktaş Kulübümüzün 115. yıl dönümü kutlamalarımız olacak ve Hollanda'da ki taraftarlarımız ile birlikte muhteşem bir kutlama yapacağız. Kutlamalara Başkanımız Fikret Orman da katılacak”dedi.

2016 yılının şampiyonluk kutlamasının yapılamamasına da değinen Torunoğulları “2016 yılında şampiyon olduğumuzda Ramazan dönemine geldiği için bir kutlama yapamamıştık, sonrasında da izin zamanı diye yapamadı, izin dönüşüde ligler başlayınca kutlamamızı bir türlü gerçekleştiremedik. Ama bu yıl yine şampiyonluk bizim olacak ve bu yıl iki yıllık bir kutlama yaparak taraftarlarımıza geçen yıl yapamadığımız kutlamayıda yaşatmış olacağız.”dedi.

Başkan Aykut Torunoğulları son olarak ta Beşiktaş ın tarihinden bu yana marşlarının yer aldığı bir CD çıkarttığına değinerek “Ben Beşiktaş için bir mars çalışması yapıyordum, müzisyen arkadaşım Taylan Özgür Ölmez de bana bunu besteleyip mars yapalım deyince birlikte bunu mars haline getirdik ve suan her maçımızda en az 2-3 kez bu marşımız tüm stadda okunuyor. Bunun Beşiktaş camiasında tarihinden bu yana olan tüm marşlar içinden 10 tanesi seçilerek CD ye alınması benim içinde ayrı bir gururdur.”dedi.

Özcan Özbay