Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından uzun bir zaman geçmiş olsa bile bölgenin yeniden inşası ve kalkınması için projelerin devam etmesi gerekiyor. Bu anlamda projelerine devam eden BM Life, Zutphen helpt Hatay Vakfı ile birlikte yeni bir proje için kolları sıvadı.

Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi Hollanda'da kira yardımında beklenen artış 2026'ya ertelendi

Depremzedeler için kurulan Zutphen helpt Hatay Vakfı ile yürütülen projede Antakya Belediye’sinin izin verdiği arsaya büyük bir spor tesisi inşası için harekete geçilecek. 

Proje için Türkiye’ye gidecek olan vakıf yetkilileri, önümüzdeki hafta Antakya Belediyesinde düzenlenecek törende projenin protokolünü imzalayacak. Elde edilen bilgilere göre spor tesisinin arazisi de belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanacak.

Hatay Proje 02

BM Life yetkililerinden Mehmet Keskin sonhaber.eu’ya yaptığı açıklamada proje kapsamında 23 eylülden itibaren 200 öğrenciye de 10 hafta boyunca  online İngilizce kurs verilmeye başlanacağını dile getirdi.

Hollanda’dan koordine edilen dersler online olarak, Hollanda’daki eğitmenler tarafından veriliyor.

Keskin, spor kompleksi projesinin bütçesinin tamamlandığını ve toplam rakamın protokol anlaşması imzalanmasından sonra Antakya Belediyesine (şartlı bağış olarak) devredileceğini belirtti.

Keskin ayrıca, başta Zutphen vakfı ve yönetim kurulu başkanı Christiaan (Jan) Itjang olmak üzere projede katkıları bulunan Deventer Başkonsolosu Hakan Cengiz, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Antakya Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hayrettin Akyürek, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi görevlisi Muhammed Lütfi Günay’a teşekkür etti.

Hatay Proje 03

Keskin halen depremzede çocukların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına yardım kampanyasının devam ettiğini belirten Keskin, duyarlı vatandaşlara da seslenerek, az çok demeden “çorbada benim de tuzum olsun” diyerek yardım etmek isteyenlerin, Stichting BM Life banka hesabı üzerinden maddi yardımda bulunabileceklerini dile getirdi.

Proje hakkında geniş bilgi için: BM Life Hulpactie
Maddi destekte bulunmak için: BM Life Donatie

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi