ALMANYA

Booking.com üzerinden rezervasyon yapanlar dikkat: Dolandırıcılık olayları yüzde 900 arttı!

Booking.com üzerinden seyahat rezervasyonu yaparken dikkat edin. Şirket dolandırıcılık vakalarında patlama olduğu konusunda uyardı.

Abone Ol

Booking.com, yapay zekanın (AI) seyahat dolandırıcılığında patlamaya neden olduğunu belirterek uyarıda bulundu. Son bir buçuk yılda dolandırıcılık vakalarında %900'e varan bir artış söz konusu olduğu belirtildi.

BBC’ye açıklama yapan Otel rezervasyon sitesi Booking.com’un internet güvenlik direktörü Marnie Wilking Marnie Wilking, ChatGPT gibi üretici yapay zeka araçlarının piyasaya çıkmasından bu yana phishing (kimlik avı) vakalarında belirgin bir artış görüldüğünü belirtti. 

Wilking, “Suçlular, saldırılar gerçekleştirmek için yapay zekayı kullanarak e-postaları şimdiye kadar gördüğümüz her şeyden çok daha iyi taklit ediyorlar."dedi. Wilking’e göre son 18 ayda bu konuda "yüzde 500 ile yüzde 900 arasında bir artış" oldu. 

Wilking'e göre, mesajlar çok daha gerçekçi göründüğü için tespit edilmeleri de çok daha zor hale geliyor. Güvenlik direktörü hem otelleri hem de seyahat edenleri, telefona gönderilen bir kodu girmek gibi ekstra bir güvenlik kontrolü olan iki faktörlü kimlik doğrulama sistemleri kullanılması yönünde uyardı. Bu yöntemin, phishing ve giriş bilgilerini çalma girişimleriyle mücadele etme konusunda "en iyi” yol olduğunu belirtti.

Bu arada, Wilking'e göre Booking.com da dolandırıcıları "yakalamak" için kendisi de yapay zeka kullanarak sahte mesajları engellemek için elinden gelen her şeyi yapıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.