Borcunu ödeyemediği için belediyenin kurumlarına başvuru yapan vatandaşların çoğu, kişisel durumuna göre hareket edileceği yerde genel kurallara tabi tutuluyor. Bu da kişinin gerekli yardımı alamamasına neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta sounda çıkan bir haber borcu yüzünden sıkıntılı günler yaşayan, borcundan kurtulmak için belediyeye başvuru yapan vatandaşların yaşadığı sıkıntılara değinildi. Haberlerde yer alan bilgiye göre bu vatandaşların büyük bölümü daha büyük sıkıntılar yaşıyor.

Bu yılın başına kadar borçlu olan bir vatandaş belediyenin Kredi Bankasına başvuru yapabiliyordu. Ancak 1 Ocak tarihinden itibaren borçlu olan bir kişi ilk önce mahallenin sosyal danışmanı tarafından incelemeye alınıyor ve bu görevli o vatandaşın yardım alıp alamayacağına karar veriyor.

Utrecht Üniversitesi araştırmacılarına göre, ilk adım olarak bilinen sosyal danışmanların bir çoğu borçlar ve yapılan yardımlar konusunda o kadar bilinçsiz davranıyor ki, bu durum borçlu olan kişinin yardımdan çok zarar görmesine neden oluyor.

Trouw gazetesine konu ile ilgili çıkan bir haberde de borçluların yaşadığı bu sıkıntılarınve yapılan şikayetlerin, Sosyal İşler ve Çalışma’dan sorumlu Devlet Sekreteri Jetta Klijnsma’ya kadar ulaştığına dikkat çekildi. Klijnsma vatandaşlara haksızlığa uğradıklarında mutlaka bunu belediyeye şikayet etmeleri ve gerekirse mahkemeye dava açarak haklarını savunmaları gerektiğini belirtiyor.

Klijnsma Belediye Borçlu Hizmetleri yasasının önümüzdeki yıl temmuz ayında tamamlanacağını ve şimdiden bu yaşanan sıkıntılar için bir takım önlemler alınmasının erken olduğunu kaydetti.

© SONHABER.NL