Dikkat! Schengen Bölgesi'ne giriş kurallarında sistem değişiyor Dikkat! Schengen Bölgesi'ne giriş kurallarında sistem değişiyor

Brüksel şehir merkezinde alkol yasağına uymayanlara yönelik cezalar, geçtiğimiz yıl önemli ölçüde arttı. Ekim 2023 ile Temmuz 2024 arasında polis, yasağa uymayan 432 kişi hakkında tutanak düzenledi. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 50'lik bir artış anlamına gelmekte.

Alkol yasağı, 2020 yılında COVID-19 pandemisinin başlangıcında, belirli mahallelerde kamu düzenini sağlamak amacıyla yürürlüğe girmişti. 2023 yılında bu yasak, Kaaien, Alhambra mahalleleri ve Vismarkt gibi bölgelere de genişletildi.

Yerel polis ve Brüksel Şehri'nin önleme hizmeti olan Bravvo derneği tarafından hazırlanan raporda, özellikle Kaaien ve Alhambra mahallelerinde verilen cezaların sayısında ciddi bir artış olduğu belirtildi. 
Brüksel Şehri Kamu Düzeni ve Etkinlikler Sorumlusu Maude Glorieux, bu artışın, artan polis operasyonları ve Bruciteam gibi sokak çalışanları ile yapılan yakın işbirliğinden kaynaklandığını vurguladı.

Glorieux, tutanak alan kişilerin genellikle alkol dışında başka maddeler de kullandıklarını belirtti. "Alkol yasağı, sorunu tamamen ortadan kaldırmayacak, ancak kamuya açık alanlarda etkisi altında olan insanlara ulaşmak ve onlarla iletişim kurmak için bir araç sağlıyor," dedi.

Vismarkt'taki Gaston dondurma dükkanının işletmecisi Lucie, bu eylemlerin sonuç verdiğini belirterek, "Bir veya iki yıl önce, aşırı alkol tüketen ve rahatsızlık yaratan büyük gruplar vardı. Şimdi ise sadece birkaç birey var," şeklinde konuştu.

Alkol yasağı, şimdilik 6 Ekim'e kadar geçerli. Belediye meclisi, yasağın bir yıl daha uzatılmasını önerecek ve kurallara uymayanlar 70 ile 500 euro arasında idari yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Mahalle sayısında ise herhangi bir genişletme yapılmayacak.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Danial Kalbasi - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş