Brüksel'deki okulların beşte biri, tehlikeli seviyelerde hava kirliliğine maruz kalıyor. Chercheurs d'Air derneği tarafından yürütülen bir kampanya kapsamında, başkentteki ilkokulların çevresindeki hava kalitesinin endişe verici boyutta olduğu tespit edildi.

Brüksel'deki 622 ilkokuldan 120'den fazlası, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlediği nitrojen dioksit (NO2) emisyonları için tavsiye edilen sınırların iki ila üç kat üzerinde kalıyor.

Bu analiz, UCLouvain tarafından test edilen ve hava kirliliğini modelleme olanağı sağlayan Sirane yazılımı kullanılarak gerçekleştirildi. Sonuçlar, Brüksel'in hava kalitesinin 2018-2023 yılları arasında iyileştiğini gösterse de, bölge hala uluslararası hedeflerin gerisinde kalıyor.

Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor Gurbetçiler, 185 gün şartının 30 güne inmesi vaadinin gerçekleşmesini istiyor

UCLouvain'dan toksikolog Alfred Bernard, bu durumun özellikle çocuklar için büyük bir tehlike arz ettiğini belirtiyor. Bernard, "Çocukların solunum sistemi 12 yaşına kadar tam olarak olgunlaşmadığı için, yetişkinlere kıyasla hava kirliliğine karşı daha savunmasızlar," diyor. Brüksel'deki durumun, hava kalitesinin iyileşmesine rağmen hala yeterli düzeyde olmadığını vurgulayan Bernard, bu sorunun çözülmesi için daha fazla çaba gerektiğini ifade ediyor.

Bu tehlikeli durum, Brüksel'deki birçok okulun çevresindeki havanın çocukların sağlığı üzerinde ciddi riskler oluşturabileceğini gösteriyor. Uzmanlar, özellikle çocukların bulunduğu alanlardaki hava kalitesinin iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerektiğini belirtiyor.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş