UEFA Uluslar Ligi'nde 2024-2025 sezonu maçları Eylül ayında yapılacak. Ancak Belçika’da Brüksel, Leuven, Gent ve Liège'in ardından şimdi de Genk, Brugge ve Antwerpen belediyeleri Belçika - İsrail maçına ev sahipliği yapmayı istemiyor. Kırmızı Şeytanlar'ın (Rode Duivels) İsrail ile oynayacakları maçın yurtdışında oynanma olasılığı giderek artıyor.

Tüm belediyeler 6 Eylül’de oynanacak maç için Gazze savaşı nedeniyle güvenlik riskinin çok büyük olduğunu belirtiyor. Seyircisiz oynanacak bir maçın bile Belçika'da gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor.

Belçika Futbol Federasyonu son olarak Antwerpen şehir yönetimi ile görüştü, ancak bu hafta oradan da olumsuz yanıt geldi. Belçika'da maçın oynanacağı başka bir şehir bulunma ihtimali ise son derece düşük. Birçok stadyum, uluslararası futbol için UEFA standartlarına uygun değil.

Federasyon CEO'su Piet Vandendriessche “Maçın Belçika'da oynanması için elimizden geleni yapıyoruz, ancak kimseyi bulamazsak, yurtdışında olacak. Bu hafta UEFA ile bu konuda görüştüm.” şeklinde açıklama yaptı.

Belçika ve Hollanda’da bu yıl şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık kaydedildi Belçika ve Hollanda’da bu yıl şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık kaydedildi

Vandendriessche “Eğer yurtdışına gitmek zorunda kalırsak, bu mali açıdan iki kat daha büyük bir dezavantaj olacak. Sadece gelir kaybetmekle kalmıyoruz, ayrıca ek seyahat masraflarımız da olacak.”dedi.

Maçın 6 Eylül'de Macaristan'daki Pancho Arena stadyumunda oynana bileceği belirtiliyor.  
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş