Avrupa her yaz bütçe açığını Türklerin altınlarıyla kapatıyor. Bu yıl altınları bildirmekten korkan Türklerin yaklaşık 200 kilo altınına el konuldu. Türkler bilezik ve takılarını, yufka arasına, sandviç içine, çoraplara, yastıklara saklıyor ama yine de yakalanıyor.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberine göre; Türklerin altın merakını bilen Avrupa gümrükleri, yaz tatili dönüşünde "beklenenden fazla ciro" yaptı. Bulgaristan’dan başlayarak, bir yerlere sakladıkları altınları kaptırarak gelen Türkler, Alman gümrüklerinde de son kontrole yakalandı.

Alman gümrükleri, Türklerin dönüş tarihlerinde fazla mesai yaptı ve onlarca kiloluk altın ve takılara el koydu. Sadece Ulm gümrüğünde 239 altın takıya el konuldu. Havaalanları ile birlikte tüm gümrük kapılarında el konulan altın takı sayısının irili-ufaklı on bine yaklaştığı sanılıyor.

Kuyumcu gibi dolaşıyoruz
Tahminlere göre, sadece bu yaz "kuyumcu gibi dolaşan" Türklerin el konulan altınlarının miktarı 200 kiloya yaklaştı.

Polis Gümrük

Alman yasaları gereği, yolcu beraberinde getirilen eşya ya da takının değeri 430 euro’yu aşıyorsa, bu gümrük aramasından önce bildirilmeli. Nakit para da ise sınır 10 bin euro. Bzı gurbetçiler ise bu bildirimi yapmak yerine, yanlarındaki altın takıları çeşitli yöntemlerle ülkeye sokmaya çalışıyor. Önce bildirim yapılsa ceza alınmayacakken, Gümrük Memurları altınları bulunca hem altınlara el koyuyor, hem para cezası kesip, kişi hakkında "vergi kaçırmaktan" suç duyurusunda bulunuyor.

Yufkadan yastık kılıfına her yere saklıyorlar
İşte Türklerin, takılarını kaçırma yöntemlerinden bazıları:

Yufka arasında

Yufka Arası Altın
Evde yufka pişiren bir Türk kadın, Türkiye dönüşünde arasına iki değerli bilezik yerleştirdi. Münih’e indiğinde de, gümrüğe tabi eşyası olmayanların olduğu bölgeden geçmek isterken arandı. İki adet değerli bilezik bulundu. Bileziklere el konuldu, kadın hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Peluş ayıya altın takı
Düsseldorf’ta pelüş ayıcığına altın diken 43 yaşındaki bir Türk kadın, onu oyuncak gibi gümrükten geçirirken yakalandı. Türkiye dönüşü, 1100 Euro’luk bilezikleri ayı içinde yakalatan kadın, bunun ölen annesinden kaldığını söyledi. Ama önceden bildirmediği için bileziklere el konuldu.

Peynir gibi sandviç arasında

Almanya’da Türk düğün konvoyunda kaza: Gelin ve damat da dahil 7 yaralı! Almanya’da Türk düğün konvoyunda kaza: Gelin ve damat da dahil 7 yaralı!

Sandviç Içi Altın
Peynir ve domatesli sandviç hazırlayan 60 yaşındaki bir Türk kadın, arasına değerli bileziğini yerleştirdi. Ancak röntgen cihazıyla yapılan denetimde sandviç arasındaki altın bulundu. Münih Gümrüğü altın bileziğe el koydu.

Çorap ya da yastık içinde
Türkiye’den Hamburg’a dönen 67 yaşındaki Türk yolcunun bavulundaki çorapların içinde saklanmış 5 bin euro değerindeki bileziklerine el konuldu. Aynı şekilde, kara yoluyla dönen bir Türk ailenin, arabada kullandıkları yastığın içinden çıkan altınlar tutanakla gümrüğe devredildi.

İç çamaşırı, turşu bidonu
Altınlarını önceden bildirse hiç bir sorun yaşamayacakları halde korkan Türkler, birlikte taşıdıkları takılarını gümrükte kaptırmamak için bazen iç çamaşırları arasına, bazen de turşu bidonlarına saklıyorlar. Ama bunların tümü, özel ayarlı cihazlarla bulunuyor.

Sırbistan, değerli metale hassa cihazlar kullanıyor. Diğer ülkeler de çeşitli yöntemlerle, arabada, bavulda saklanan altınları buluyor.
Kaynak: Sözcü Gazetesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi