ALMANYA

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

Bu yıl tatil sezonunda yıllık iznini Türkiye’de geçiren gurbetçilerin sayısı arttı. Beş sınır kapısından yaklaşık 3 milyon gurbetçi yurda giriş yaptı.

Abone Ol

Bu yıl 22 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 820 bin 732 gurbetçi yıllık iznini geçirmek üzere Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule ve Dereköy sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yaptı.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerinden elde edilen bu rakama göre sınır kapılarında gurbetçi gelişlerinde son 5 yılın en yüksek rakamına ulaşıldı.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy Sınır Kapıları ile Yunanistan’a açılan İpsala ile Pazarkule Gümrük Kapılarında gurbetçi gelişlerinde önceki yıllara göre artış yaşandı.

Bölge Müdürlüğü verilerinde 2019 yılında 5 sınır kapısından ülkeye 525 bin 222 araçla 2 milyon 191 bin 132 yolcu giriş yaptı. 2020 yılında bu sayı salgının da etkisiyle 771 bine kadar düştü.

Ülkeye girişler Pandemi döneminden sonra artmaya başladı. 2021 yılında 1 milyon 762 bin, 2022'de 2 milyon 489 bin ve 2023 yıl da 2 milyon 720 bin 35 kişi yurda giriş yapmıştı.

Bu yıl Haziran ayında başlayan ve “gurbetçi sezonu” olarak adlandırılan dönem, eylül ayında gurbetçilerin dönüşüyle birlikte tamamlandı. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.