Avusturya genel seçime hazırlanıyor Avusturya genel seçime hazırlanıyor

Bulgaristan, Sınır Kapılarında Dezenfekte Ücretini Yeniden Almaya BaşladıBulgaristan hükümeti, 14 Mart 2023 tarihinde kaldırdığı dezenfekte ücretini sınır kapılarında yeniden almaya başladı. Dün itibariyle Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarındaki çıkışlarda araçlardan 7 Leva dezenfekte ücreti tahsil edilmeye başlandı. Bu uygulama, Bulgaristan’a geçiş yapan araçların uzun kuyruklar oluşturmasına neden oldu.

Dezenfekte ücreti, daha önce büyükbaş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle uygulanmaya başlanmış ve sonraki dönemde kaldırılmıştı. Ancak Bulgaristan hükümeti, yeniden bu ücreti uygulamaya koyma kararı aldı.

Bulgaristan hükümeti tarafından 2015 yılında başlatılan dezenfekte ücreti uygulamasına karşılık olarak, Türkiye de kendi sınır kapılarında benzer bir ücret uygulamaya başlamıştı. Bu uygulama, iki ülkenin taşıyıcı birliklerinin tepkisi üzerine sonlandırılmıştı.

Son alınan bu karar, uluslararası taşımacılık yapan araçların maliyetlerini artırarak, iki ülke arasında ticari faaliyetleri etkileyebileceği belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran