Bulgaristan hükümeti, geçtiğimiz Mart ayında kaldırdığı dezenfekte ücretini yeniden uygulamaya başlamıştı. Ancak, Türk yetkililerin girişimleri sonucunda bu uygulama durduruldu. Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarında yeniden başlatılan dezenfekte ücreti, araç başına 7 Leva olarak belirlenmişti.

Bu uygulama, sınır kapılarında uzun kuyrukların oluşmasına neden olmuştu. Dezenfekte ücreti daha önce mavi dil hastalığı nedeniyle uygulanmış, ancak sonrasında kaldırılmıştı. Türkiye de Bulgaristan’ın bu uygulamasına karşılık olarak benzer bir ücret uygulamaya başlamıştı. Ancak, her iki ülkenin taşıyıcı birliklerinin tepkisi üzerine uygulamalar karşılıklı olarak kaldırılmıştı.

Türk yetkililerinin müdahalesiyle, dezenfekte ücreti talebi tekrar durduruldu ve sınır kapılarındaki geçişler normale döndü. Bu müdahale, uluslararası taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kaynak: sılayolu.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

On yaşındaki kızın midesinden elli santimetrelik saç yumağı çıktı On yaşındaki kızın midesinden elli santimetrelik saç yumağı çıktı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran