Ekim ve Kasım aylarında daha sıkı trafik kontrollerine başlayacak olan polis, direksiyon başındayken akıllı telefonu üzerinden yazı yazan veya uygulamaları kullanan sürücülerin ceza alma risklerinin de artacağını açıkladı.

Yapılan araştırmalar direksiyon başındayken telefon kullanımından dolayı yaşanan kazalarda yıllık olarak 20 kişinin hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor.

Polis tarafından bugün yapılan açıklamada, kış aylarına girdiğimiz ve gündüz vakitlerinde dahi karanlık saatlerin arttığı şu günlerde, bu ölümleri azaltmak için daha sıkı kontrollere başlanacağı duyuruldu.

Brabants Dagblad gazetesine bir açıklama yapan polis yetkilisi “direksiyon başındayken dikkatinizin dağılması tehlikeli sonuçlar doğurur. Bu sonuçların ne kadar kötü olduğunu trafik şubesindeki arkadaşlarımız çok iyi biliyor. Ve genelde ölümle sonuçlanan olaylarla karşılaşıyor” ifadesini kullandı.

Polis açıklamasında; direksiyon başında telefonu ile meşgul olarak görülen sürücülerin, 230 euro ceza ve 7 euro işlem parası ödemek zorunda kalacağını belirtildi.

SONHABER.EU