Geçtiğimiz haftalarda çalıştığı hastanenin otoparkında eski sevgilisi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Linda'nın erkek arkadaşı Edwin Wangsakrama, Polisin işini iyi yapmadığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Edwin BN De Stem'e yaptığı açıklamada Linda'nın ölümünden Polisi sorumlu tutuyor. Hollanda'da kadın cinayetlerinin önlenmesi için Polis hakkında suç duyurusunda bulunmak istediğine değinen Edwin, gelecekte bu tür vakaların tekrar yaşanmaması için Polisin kadınların koruma taleplerini ciddiye almasını istiyor.

Linda'nın cinayete kurban gitmeden önce eski sevgilisi John F. tarafından sürekli tehdit edildiğiyle ilgili Polise ihbarda bulunduğu, ancak Polisin konuyla çok fazla ilgilenmediği ortaya çıkmıştı. John'ın şiddet kullanmaktan sabıka kayıdının olduğu da Polis tarafından biliniyordu. Buna rağmen Linda'nın koruma talebinin yeterli derecede ilgi görmediğini belirten Edwin, John'ın silah taşıdığını ve hayatının tehlikede olduğunu Linda'nın Polise bildirdiğini aktardı.

Polisin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Linda'nın Polise yaptığı başvurunun aciliyeti konusunda kararsız kaldıklarını itiraf etmişti.

©SONHABER.EU