Basın bildirisinde TİKDF'nin İOT'den ayrılmasını üzüntü ile karşıladıklarını belirten İOT başkanı Emre Ünver, '' sorunlarımızın çözümü için güç birliği şart '' ifadesini kullandı. Emre Ünver uzun süre birlikte çalıştıkları TİKDF'e teşekkür edip, Hollanda'da yaşayan Türk toplumu için verilen mücadelede kendileriyle muhakkak yollarının kesişeceğini dile getirdi.

İOT'nin TİKFD ile ilgili yayınladığı basın bildirisi şöyle:

T.İ.K.D.F. Federasyonun IOT’den ayrılmasını üzüntüyle karşılıyoruz!
Sorunlarımızın çözümü için güç birliği şarttır!


Hollanda’da Türkler İçin Danışma Kurulu’nun (IOT) kurucu üyelerinden, Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (T.İ.K.D.F.) IOT üyeliğinden ayrılma kararını üzüntü ile karşıladık. IOT Yönetim Kurulu ve üye federasyonlar olarak, Hollanda Devleti’nin 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile parasal desteğini kesmesini bağımsız olarak yolumuza devam etme, istediğimiz sorunları gündeme getirme konusunda bir fırsat olarak değerlendirdik ve kendi kaynaklarımızla hak mücadelesine devam etme kararı aldık.

Türk toplumunun artan sorunları, bu mücadeleye birlikte devam etmeyi, güç birliğini zorunlu kılmaktadır. Hollanda’da işsizlik azalmasına rağmen, özellikle Türk gençleri arasındaki işsizlik tam tersine artıyor. Halen gençlerimizin yüzde 27’si işsiz durumda. Genel olarak bakıldığında çocuklarımızın eğitimdeki başarıları, diğer grupların gerisinde seyrediyor. Türk toplumu artan bir şekilde, ırkçılık, ayrımcılık ve İslam düşmanlığından kaynaklanan saldırıların hedefi konumunda. Sahip olduğumuz haklar ve özelliklede yaşlılarımızın hakları ayaklar altına alınmakta ve durumları giderek ağırlaşmaktadır.

IOT olarak bu ve benzeri konularda 30 yıldır verdiğimiz mücadeleye var gücümüzle devam ediyoruz. Tüm bu konularda Hollanda Hükümeti ile yoğun bir görüşme trafiği içinde haklarımızı korumaya çalışıyoruz. Sonuç alamadığımız konularda, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan anlaşmalardan kaynaklanan haklarımız kapsamında, Avrupa Komisyonu’na şikayet süreçleri başlatıyoruz. IOT tüm bu çabalarında ilgili otoriteler tarafından muhatap alınan ve ağırlığı olan bir kuruluştur. Bu alanlardaki eşit hak mücadelemiz, her sorumluluk sahibi sivil toplum kuruluşu gibi, diğer azınlıkların haklarına sahip çıkmakla daha anlamlı, daha inandırıcı olacaktır.

IOT 30 yıl önce, farklı toplumsal kesimlerin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir çatı kuruluşudur. Farklı kesimlerin bu birlikteliği, Hollanda’daki toplumumuzun sorunlarına çözüm temelinde şekillenmiştir. Hollanda’da ortak çıkarlarımıza dayanan bu birliktelik, tarafların her konuda aynı görüşleri paylaşması gerektiği anlamına gelmiyor. Farklı görüş ve toplumsal kesimlerden 9 federasyonun temsilcilerinden oluşan Yönetim Kurulu Üyeleri, IOT dışında, çok sayıda etkinliğe katılıyorlar. IOT Yönetim Kurulu Üyeleri istedikleri etkinliğe katılma ve görüş ifade etmekte serbesttirler. Yönetim Kurulu Üyelerinin IOT adına katılacakları etkinliklerde nasıl tavır alacakları ise yönetim kurulunda tartışılır.

Bu güne kadar yapılan toplumsal çalışmalarda birlikte hareket eden T.İ.K.D.F. ile IOT önemli bir ortak geçmişe sahiptir. Hollanda’daki toplumumuzun çıkarları için verdiğimiz mücadelede bundan sonra da yollarımız sık sık kesişecektir. T.İ.K.D.F.’ye bu güne kadarki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Emre Ünver
IOT Başkanı


SONHABER.EU