Foto: Facebook DENK

Geçtiğimiz Mart ayında yapılan genel seçimde Amsterdam'da büyük başarı elde eden DENK Partisi, 2018 yerel seçiminde Amsterdam için aday listesinde yer alan beş ismi açıkladı. Mourad Taimounti Amsterdam adaylar listesinde birinci sırada yer alıyor.

DENK'in konu ile ilgili yayımladığı basın bildirisi şöyle:

DENK lanceert top 5 kandidaat-raadsleden Amsterdam
Mourad Taimounti wordt lijsttrekker DENK Amsterdam

Amsterdam – De eerste 5 kandidaat-gemeenteraadsleden voor DENK Amsterdam zijn bekend. Mourad Taimounti zal de lijst aanvoeren. DENK kiest voor een lijst waarin de diversiteit in Amsterdam duidelijk is terug te zien en waar veel Amsterdammers zich in zullen herkennen.

DENK zal met haar boodschap in Amsterdam op zoek gaan naar verbinding. Met deze verbindende boodschap zal het geluid van alle Amsterdammers in de gemeenteraad worden gehoord. De top 5 van de lijst bestaat daarom uit een goede combinatie tussen politieke ervaring, strategisch vernuft en inhoudelijke deskundigheid.

1. Mourad Taimounti (37)
Onze lijsttrekker in Amsterdam wordt Mourad Taimounti. Een geboren en getogen Amsterdammer die al geruime tijd succesvol ondernemer is en ruime ervaring heeft in de politiek. Als ondernemer weet hij door zijn contacten met mensen uit alle lagen van de samenleving wat er speelt in de straten, de wijken en de stad. Eerder was Mourad Taimounti raadslid in de deelraad van Amsterdam Slotervaart. Ook was hij kandidaat voor de Tweede Kamer voor DENK.

Mourad Taimounti: “Als DENK’er en Amsterdammer is het een eer om het geluid van DENK in mijn stad te laten horen. Samen met ons topteam gaat DENK Amsterdam zich inzetten voor een gastvrij, rechtvaardig en eerlijk Amsterdam. De alsmaar groeiende ongelijkheid op de arbeidsmarkt, onderwijs en de woningmarkt baart ons natuurlijk ook enorme zorgen. Deze problemen gaan wij bestrijden.”.

2. Ayşegül Kılıç (43)
Geïnspireerd door de interesse van haar vader in politiek studeerde Ayşegül Kılıç Politicologie. Zij combineerde diverse banen in de zakelijke dienstverlening met vrijwilligerswerk in de sociale dienstverlening. Zij zal vooral inzetten op een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, meer werkgelegenheid en groei van de regionale economie. Ayşegül Kılıç heeft ervaring in de politiek, onder andere als kandidaat voor de Tweede Kamer voor DENK en als bestuursvoorzitter van M+.

3. Sheher Khan (30)
Sheher Khan groeide op in de Indische buurt en Osdorp waar hij als lid van jongerenstichting Young Nieuw-West zich jarenlang heeft ingezet voor de jeugd, vluchtelingen en kwetsbare groepen. Nu gaat hij dat doen voor alle Amsterdammers. Hij zal zich in het bijzonder inzetten voor meer werk, meer betaalbare woningen en meer gelijkwaardigheid. Zijn academische achtergrond komt daarbij goed van pas. Hij studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit en in Istanbul.

4. Raymond Pinas (52)
Als teamleider van de Ouder- en Kind Teams Geuzenveld-Slotermeer en Osdorp, trainer en coach is Raymond veelzijdig. Hij is strategisch en zoekt consensus. Tevens heeft hij ruime ervaring als adviseur voor de gemeenteraad. Raymond Pinas is van mening dat Amsterdam de stad moet zijn waar je aangenaam en veilig kunt wonen en werken, waar je met gerust hart je kinderen laat opgroeien. Een stad waar ruimte is voor ondernemers en ondernemende bewoners.

5. Numan Yılmaz (29)
Als docent Burgerschap en Ondernemend Gedrag is het verbeteren en ontwikkelen van onderwijs natuurlijk één van zijn speerpunten. Hij heeft ontzettend veel creatieve en goede ideeën om een constructieve bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefbaarheid in Amsterdam. Niet voor niets verdiende hij daarmee de titel Leraar van het Jaar.

DENK Voorzitter Selçuk Öztürk: “Ik ben erg blij met de kandidaten op deze lijst. Het is een mooie diverse groep met veel kwaliteit. De lijsttrekker, Mourad Taimounti, heeft zich tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen als kandidaat Kamerlid, maar ook als een uitstekende campagner, debater en betrokken Amsterdammer op een positieve manier onderscheiden. De gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam met deze kandidaten zie ik daarom ook met veel vertrouwen tegemoet.”

De ambitie is om minimaal 5 zetels te behalen en mee te kunnen doen met de collegevorming. In de hoofdstad behaalde DENK tijdens de Tweede Kamerverkiezingen ruim 28.000 stemmen, 6,9% van de stemmen. Hiermee was DENK in Amsterdam groter dan partijen als de SP en de PVV. Het succes van het resultaat is mede te danken aan een positieve campagne met heel veel enthousiaste vrijwilligers.
In Nieuw-West was DENK met bijna 20 procent van de stemmen verreweg het grootst. Ongeveer 13.500 kiezers stemden in dat stadsdeel op DENK.

SONHABER.EU