DENK Partisi, 12 Ekim’de Amsterdam’da gerçekleştirdiği Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetimini belirledi. Partinin Danışma Kurulu tarafından aday gösterilen Ejder Köse başkan olurken, yönetim kurulu üyesi Fazlı Kafa güven tazeledi, iki buçuk yıl boyunca sayman olarak görev yapan Gürcü Polat-Işıktaş ise görevini Abdul Maroof’a devretti.

Yeni yönetim, önümüzdeki beş yıl boyunca partiyi büyütme ve güçlendirme sözü verdi ve görevlerine başladı.

Ejder Köse: DENK sahada olmaya devam edecek
Yoğun katılımla gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısındaki konuşmasında üyelere teşekkür ederek başlayan Ejder Köse, partinin büyüme sürecine dikkat çekti. Köse “Partimiz gün geçtikçe güçleniyor ve aramıza katılan yeni arkadaşlarla birlikte geleceğe daha sağlam adımlarla ilerliyoruz. Çok zorlu süreçlerden geçtik, ancak dimdik ayaktayız,” dedi. 

Köse, partinin gençlik teşkilatı OPPOSITIE’yi yeniden yapılandırdıklarını, DENK’in bilimsel araştırma merkezi STATERA’nın saha çalışmalarına devam ettiğini ve 2026 belediye seçimleri için hızla çalıştıklarını belirtti.

DENK’in sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman sahada olduğunu vurgulayan Köse, partinin üye sayısında son dönemde ciddi bir artış yaşandığını ayrıca, partinin siyaset okulu, DENK Academy’nin de büyük ilgi görmesinden memnun olduğunu dile getirdi. 

Köse, konuşmasının sonunda, partiye gönül veren tüm destekçilere teşekkür ederken, yeni ve eski siyasetçilere çiçek takdim etti.

Tunahan Kuzu’ya onursal üyelik
Gecenin öne çıkan bir diğer önemli anı, DENK kurucusu ve eski milletvekili Tunahan Kuzu’nun onursal üyelikle onurlandırıldı. 

DENK Başkanı Ejder Köse, Kuzu’ya altın DENK rozeti takdim etti ve Kuzu’nun partiye yaptığı katkıların altını çizerek, “Tunahan Kuzu, yıllardır hareketimize yaptığı eşsiz katkılarla DENK’in temel taşlarından biri olmuştur. Onu partimizin ilk onursal üyesi ilan etmek, ona olan saygımızın ve minnettarlığımızın bir ifadesidir” dedi.

Denk Partisi 01

Kuzu, kendisiyle ilgili hazırlanan film gösterisinin ardından duygusal anlar yaşadı. Yaptığı konuşmada, partinin geçirdiği zorlu süreçleri hatırlatan Kuzu,“On yıllık süreçte birçok mücadele verdik ve bu siyasi hareketi hep birlikte bu günlere getirdik. Ancak siz yeni nesil siyasetçilerin işi bizden daha zor, çünkü bugün İslam karşıtı Wilders, Hollanda’nın en büyük partisinin lideri ve maalesef iktidarda. Safları sıklaştırmamız, yorulmadan bu davaya ve partimizin lideri Stephan van Baarle’ye sahip çıkmamız gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Stephan van Baarle: Bu nefret koalisyonuna karşı mücadele edeceğiz
DENK lideri Stephan van Baarle, kapanış konuşmasında aşırı sağcı PVV’nin başını çektiği koalisyona karşı sert eleştirilerde bulundu.

Denk Van Baarle-1

Van Baarle “Wilders’ın başını çektiği bu şer ittifakının hukuk devletimizi zayıflatma girişimlerini bekliyorduk ve ne yazık ki bu yönde PVV’li bakanlar tarafından adımlar atılıyor. Aynı zamanda, Wilders’ın hayat pahalılığı ile ilgili verdiği sözleri tutmaması, seçmeni aldatmaktan başka bir şey değil. Bu koalisyonun ömrü olmayacak, bunları gönderene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz,” dedi.

Avrupa’daki Türklerin geleceği Uluslararası Sempozyumda masaya yatırıldı Avrupa’daki Türklerin geleceği Uluslararası Sempozyumda masaya yatırıldı

Bir sonraki seçimlerde DENK’in milletvekili sayısını artırma hedefine vurgu yapan Van Baarle, “Bir sonraki seçimlerde üç değil, beş veya altı milletvekili çıkarmalıyız. Bunun için desteğe ihtiyacımız var, bu desteği sağlamak için var gücümüzle herkesi iş başına çağırıyorum” dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş