Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sınır güvenliğini artırma ve yasadışı göçü önleme amacıyla uygulamaya koyduğu Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi (EES), 10 Kasım 2024 itibarıyla yürürlüğe giriyor.

Bazı uzmanlar belirtilen tarihten sonraki tarihlerde sınır geçişlerinde teknolojik aksaklıklar olabileceğini bu nedenle uzun bekleme sürelerine hazırlıklı olunması gerektiğini belirtiyor.

Sınır yönetimini modernize edecek olan Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi’nde, Schengen bölgesine seyahat eden AB dışı ülkelerden gelen kişilerin giriş ve çıkışlarını dijital olarak kaydedilecek.

EES, Schengen bölgesindeki 27 ülke ile Bulgaristan ve Romanya’da geçerli olacak.

Pasaport damgalama işleminin yerini alacak olan sistem, ülkeye girişte ve çıkışta kişilerin biyometrik verilerini, yani yüz resmi ve dört parmak izini veri tabanına kaydedecek.

Seyahat edenlerin gümrük kontrol noktalarında pasaportlarını veya diğer seyahat belgelerini self-servis kiosklarda taratmaları gerekecek.

AB ülkelerinden birinde resmi olarak ikamet eden yabancı uyruklu kişiler bu uygulamadan muaf tutulacak.

Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti Almanya’da bir binada çıkan yangında Türk anne ve oğlu hayatını kaybetti

Uzmanlar bu sistemin sınır geçişlerini, ilk başlarda yaşanabilecek teknolojik aksaklıklara rağmen, daha hızlı ve güvenli hale getirebileceğini belirtiyor. Ancak, sistemin uygulamaya konulmasının ardından, sınır kapılarında biyometrik veri toplama süreçlerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesinin kritik önem taşıyacağını vurguluyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi