Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Polise ateş açan 2 kişi yakalandı. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Dolmabahçe yolu trafiğe kapatıldı. Silah seslerinden önce ses bombası patlatıldığı ve çevrede bulunan vatandaşların Kabataş yönüne doğru kaçışmaya başladıkları iddia ediliyor.

İki saldırgan Dolmabahçe'den Taksim Meydanı'na kadar uzanan, Almanya Başkonsolosluğu yakınındaki İnönü Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.

EMNİYET'TEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı önündeki saldırıyı yapan kişinin 30 yaşlarında, bilinen bir terör örgütü üyesi olduğunu ve 2003-2006 yılları arasında cezaevinde yattığını açıkladı. Altınok, teröristin sarayın ana kapısı önündeki nizamiyede bulunan polisleri hedef aldığını, attığı 2 el bombasının patlamadığını ve tabancasıyla ateş ettiğini de söyledi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Emniyet müdürü Altınok, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Altınok, şunları söyledi:

"Bugün saat 14.30 civarlarında, Dolmabahçe Sarayı'nın girişinde, Ana Nizamiyesi'nde, bizce malum olan, bilinen bir terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz bir şahıs tarafından önce 2 el bombası atarak, sonra tabanca ateşinde bulunarak bir saldırıda bulunulmuştur. Arkadaşlarımızın mukabelesi neticesinde kaçarken canlı olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde çok eski bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve atmış olduğu, patlamayan 2 el bombası ele geçirilmiştir. Terörist elimizde. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Daha geniş açıklamayı tahkikat devam ettikçe sizlere duyuracağız."
Altınok, gazetecilerin, "Teröristin kimliği ve örgütle ilgili bilgi alabilir miyiz?" sorusuna, "Kimliği ve bağlantısı bizce malum. Şu anda vermek istemiyorum" yanıtını verdi.
Emniyet Müdürü, "Daha önce yaptığı bir terör eylemi var mı?" sorusuna da, "Hapishanede yatmışlığı var" karşılığını verdi.

"BAŞBAKANLIK OFİSİ Mİ?"


Bir gazetecinin, "Saldırı Başbakanlık Ofisi'ne mi yönelik? sorusuna da, "Hayır. Sarayın girişindeki Nizamiyedeki polislere yönelik. Bizim arkadaşlarımıza yönelik" dedi.
Altınok, eylemde tek kişinin olduğunu, yaralanan kimsenin bulunmadığını belirterek, "El bombasının pimini çekiyor, ama patlamamış. Daha sonra arkadaşlarımız 2 el bombasını da imha ettiler" dedi.
Selami Altınok, saldırganın 30 yaşlarında olduğunu, 2003-2006 yılları arasında hapis yattığını söyledi.
Saldırganın yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

POLİS OTOSUNDAN ÇIKARILIRKEN SLOGAN ATTI

Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki polis kulübesine yönelik saldırı girişiminde bulunan zanlı, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Saat 18.30 sıralarında ekip otosuyla hastaneye getirilen zanlı, bir süre ekip arabasında bekletildi. Zanlının kelepçeli olduğu görülürken, bir ara zafer işareti yaptı. Saldırgan, polis otosundan çıkarılırken, "Yaşasın Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi" diye slogan attı ve "Berkin'in hesabı sorulacak" diye bağırdı. Zanlının, kontrol amacıyla 1. Blok'ta bulunan Beyin Cerrahisi Bölümü'ne sevk edildiği öğrenildi.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Saldırganın adının Fırat Özçelik olduğu öğrenildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Fırat Özçelik, Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alındı.

SALDIRI 20 GÜN ÖNCE TWITTER'DAN DUYURULMUŞ

Dolmabahçe Sarayı’nda nöbet kulübesinde görevli polislere iki adet el bombası atıp, rastgele ateş eden Fırat Ö. isimli kişinin saldırıyı yapacağı günler önce Twitter üzerinden duyurulmuş.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı önündeki saldırıyı yapan kişinin 30 yaşlarında, bilinen bir terör örgütü üyesi olduğunu ve 2003-2006 yılları arasında cezaevinde yattığını açıkladı.

Ancak olayla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı ve Twitter’da ‘ Fedakar_kisi ‘ adlı kullanıcının 12 Aralık 2014’te böyle bir saldırının gerçekleşeceğine dair uyarı mesajları yazdığı görüldü.

Fedakar_kisi adlı kullanıcının günler önce yaptığı uyarı şöyle:

dolmabahceeylem


İşte o saldırganlar...

terorist ara

terosirt 2 ara

terorist ara3

Ajanslar