Milli Savunma Bakanlığı, dövizle askerlik uygulaması kapsamında, uzaktan eğitimle ilgili internet sitesinin hizmete açıldığını duyurdu.

Dövizle askerlik hizmetinden faydalanacakların, https://dovizle.msb.gov.tr adresinden, "Milli Savunma Bakanlığı Dövizle Askerlik Uzaktan Eğitim Portalı" internet sitesine giriş yapabileceği bildirilen açıklamada, "Bu siteye girerek uzaktan eğitim programını tamamlayan yükümlü vatandaşlarımız, kanunda belirtilen belgelerle birlikte bağlı bulundukları konsolosluk veya büyükelçiliklere müracaat ederek, dövizle askerlik hizmetini tamamlamış olacaklardır." ifadesine yer verildi.

1. 1111 sayılı Askerlik Kanunu Ek Madde 1 gereğince, dövizle askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin alması gereken uzaktan eğitim, bu portal üzerinden verilmektedir. Bu portalı kullanabilmeniz için;

a. Askerlik çağına girmiş ve henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış olmanız,

b. Oturma veya çalışma iznine sahip olarak yurt dışında işçi/işveren/meslek sanat mensubu/birden fazla tabiiyetli/yabancı bandralı gemilerde gemi adamı statüsünde Türkiye’de geçen süreler hariç olmak üzere en az üç yıl fiilen çalışmış olmanız gerekmektedir.

2. Bu şartları sağlamadığınız tespit edildiği takdirde, uzaktan eğitimi bitirmiş olsanız dahi aldığınız eğitim geçersiz sayılacaktır.

3. Sisteme ilk defa giriş yapacak vatandaşlarımızın, “Yeni hesap” butonunu tıklayarak açılan penceredeki formu doldurması gerekmektedir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve belirlediğiniz şifre ile giriş yapabileceksiniz.

4. Sisteme giriş yaptıktan sonra girilen sayfadaki ders içeriklerini tamamlamanız ve bölüm sonlarındaki soruyu cevaplamanız halinde uzaktan eğitimi bitirmiş sayılacaksınız.

5. Uzaktan eğitim programını tamamlamanızı müteakip oturma ve çalışma durumunuzu ispata yarayan belgeler ve geçerli pasaportunuz ile bağlı bulunduğunuz konsolosluğa müracaat etmeniz gerekmektedir.

© SONHABER.EU/AA