ALMANYA

Dünyada en fazla Türk'ün yaşadığı 10 ülke

Memleketten uzakta yaşayan Türklerin sayısı yeni nesiller ve göçle birlikte artıyor. Peki en fazla Türkün yaşadığı 10 ülke neresi?

Abone Ol

Memleketini bırakarak gurbete çıkan ve yaşamını burada devam eden vatandaşlarımızın sayısı hem yeni nesiller hem de yeni göçlerle artıyor. Son istatistik bilgiler en fazla Türk’ün Avrupa’da yaşadığını gösteriyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığından alınan bilgilere göre 6,5 milyonu Batı Avrupa'da olmak üzere 7,5 milyon Türk vatandaşı yurt dışında yaşıyor.

Geldikleri ülkelere entegre olan ve hatta hem ticarette hem de siyasette önemli yerlere gelen birçok tük bulunuyor. Açıklanan rakamlara göre Nisan 2024 itibarıyla Avrupa genelinde hükümet düzeyinde 2 bakan ve 2 devlet sekreteri olmak üzere 2 bin 427 Türk kökenli siyasetçi bulunuyor. Avrupa Parlamentosunda 7, ulusal ve federal düzeyde 69, eyalet ve bölgesel düzeyde 102, belediye meclislerinde ise 2 bin 245 Türk kökenli üye görev yapıyor.

Türklerin en yoğun olarak ikamet ettiği ülkelerin başında Almanya geliyor. Ülkede yaklaşık 4 milyon Türk vatandaşı bulunuyor. Avrupa’ya göçün ilk yıllarından bu yana en fazla gelinen ülkelerden biri olan Almanya’daki Türkler ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Türklerin en yoğun olduğu ülkeler sıralamasında Fransa ikinci sırada geliyor. Ülkede 700 bin civarında Türk yaşadığı belirtiliyor. Fransa’daki Türkler daha çok iş dünyasında ve kültürel faaliyetlerde kendinden söz ettiriyor.

Üçüncü sırada ise 500 bin Türkün yaşadığı Hollanda geliyor. Altmış yıl önce bu ülkeye gelmeye başlayan Türkler, toplum içerisinde oldukça aktif roller üstleniyor.

En çok Türk’ün göç ettiği ilk on ülke sıralamasında diğer ülkeler ve bu ülkelerde yaşayan Türk nüfusu şu şekilde sıralanıyor:
4. İngiltere 400 bin Türk vatandaşı
5. ABD 300 bin Türk vatandaşı
6. Avusturya 250 bin Türk vatandaşı
7. Belçika 240 bin Türk vatandaşı
8. Avustralya 150 bin Türk vatandaşı
9. İsviçre 130 bin Türk vatandaşı
10. Danimarka 75 bin Türk vatandaşı 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.