VisaGuide.World tarafından dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı. Listenin zirvesinde hangi ülke yer aldı? Gurbetçilerimizin yoğun olarak yaşadığı Hollanda, Almanya, Belçika gibi ülkeler kaçıncı sırada? Türkiye’nin sıralamasında değişiklik var mı? İşte cevapları…

VisaGuide.world tarafından 199 ülke ve bölgeye vizesiz erişim, varışta vize, e-Vize ve küresel hareketlilik gibi faktörlere dayanarak hazırlanan VisaGuide Pasaport Endeksi yayınlandı.

Endekste her bir pasaporta özgün bir değer atamak için Hedef Önemi Puanı (Destination Significance Score - DSS) sistemi kullanıldı.

Dünyanın en güçlü pasaportu hangisi?
2024 Eylül itibarıyla, Singapur pasaportu 91,27 puanla dünyanın en güçlü pasaportu olarak öne çıktı. 
Bu ülkeyi 90,60 puanla İspanya, 90,53 puanla Fransa, 90,31 puanla İtalya ve 90,28 puanla Macaristan takip etti.

Listenin altıncı sırasında 90,27 puan alan Almanya, yedinci sırasında 90,18 puan alan Avusturya, dokuzuncu sırasında 90,10 puan alan Hollanda ve onuncu sırasında ise 89,92 puan alan İsviçre yer aldı.

Listeye 12‘inci sıradan giren Belçika’nın puanı 89,82 oldu. Türkiye ise 48,75 puanla listenin 93’ncü sırasında yer aldı.

Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi