ALMANYA

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri: Hollanda’dan 3 şehir ilk beşte

Ünlü araştırma şirketi Numbeo Yaşam Kalitesi Endeksi’nin (Quality of life index) sen versiyonunu yayınladı. Hollanda’dan 3 şehir ilk beşte yer aldı.

Abone Ol

Ünlü araştırma şirketi Numbeo’nun yayınladığı dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde birinci sırada Hollanda’nın politika başkenti Den Haag yer aldı. En yaşanabilir ilk on şehir arasında  4 Hollanda şehrinin yer alması dikkat çekti.

Den Haag, dünya genelinde yaşam kalitesinin en yüksek olduğu şehir olarak birinci sırada yer alıyor. Yaşam Kalitesi Endeksi’nde (Quality of life index), şehirlerin yaşam kalitesi değerlendirilirken satın alma gücü, sağlık hizmetleri ve işe gidiş süreleri gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor ve diğer şehirlerle karşılaştırmalar yapılıyor.

Den Haag ile birlikte, ilk beşte sırasıyla Lüksemburg, Eindhoven, Rotterdam ve Kopenhag yer alıyor. Listenin ilk on ülkesi arasında Rotterdam’dan sonra 6 sırada Amsterdam geliyor.

İlk beş şehir arasında Den Haag’ın şehir sakinlerinin satın alma gücünün yüksek olması, sağlık hizmetlerinin daha iyi organize edilmiş olduğu ve biraz daha güvenli olarak değerlendirildiği için birinci sıraya yerleştiği görülüyor. Ayrıca, iş yerine gidiş mesafesi de diğer şehirlere göre çok daha kısa.

Dünya genelinde 11 bin şehirde 790 binden fazla kullanıcının verdiği puanlara göre hesaplanan En Yaşanabilir Şehirler Listesi’nde ilk on sırada şu şehirler yer alıyor:
1) Den Haag, Hollanda
2) Luxemburg, 
3)Eindhoven, Hollanda
4) Rotterdam, Hollanda
5) Kopenhag, Danimarka
6) Amsterdam, Hollanda
7) Zürih, İsviçre
8) Cenevre, İsviçre
9) Valencia, İspanya
10) Helsinki, Finlandiya

Avusturya’nın başkenti Viyana 18’nci sırada,  Almanya’nın başkenti Berlin 70’nci, Belçika’nın başkenti Brüksel 104’ncü ve Fransa’nın başkenti Paris ise 131’nci sırada yer aldı.

Almanya’nın Frankfurt kenti 20.sırada yer alırken, Münih 31’nci, Stuttgart 39’uncu ve Hamburg ise 40’ncı sıraya yerleşti.

Türkiye’den Bursa 79 sırada, İzmir 119, Ankara 127 ve İstanbul 160’ncı sırada yer aldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.